Ombudsman za djecu Republike Srpske :: Semberija INFO ::

 

Ombudsman za djecu Republike Srpske


Predavanje na temu „Uloga i značaj sistemske porodične psihoterapije u jačanju profesionalnih kompetencija u radu sa porodicom i djecom“

Danas, 21. oktobra sa početkom u 17 časova u prostorijama Centra za kulturu „Semberija“ Bijeljina u organizaciji Ombudsmana za djecu Republike Srpske, kancelarija u Bijeljini  održaće se predavanje na temu „Uloga i značaj sistemske porodične psihoterapije u jačanju profesionalnih kompetencija u radu sa porodicom i djecom“  i prezentacija „Edukacija u oblasti sistemske porodične psihoterapije,koju u skladu sa standardima Evropske asocijacije za psihoterapiju realizuje Asocijacija sistemskih terapeuta Beograd“.

Predavanje i prezentaciju realizovaće prof. dr sc. med. Nevena Čalovska – Hercog iz Beograda, specijalista neuropsihijatar, doktor medicinskih nauka, univeritetski profesor u Beogradu. Nosilac  je nacionalnog i evropskog sertifikata za psihoterapiju, generalni sekretar Evropske asocijacije za porodičnu terapiju,generalni sekretar Saveza društava psihoterapeuta Srbije, ekspert za akreditaciju instituta za trening psihoterapije pri Evropskoj asocijaciji za psihoterapiju. Autor je edukativnih programa iz sistemske psihoterapije,posebno prilagođenih različitim radnim kontekstima,konsultant stručnih timova u SOS selika, supervizor Instituta za porodicu i brak u Skoplju, konsultant Internacionalne organizacije za migracije na programima psihosocijalne podrške. Osnivač je asocijacije sistemskih terapeuta Srbije.