TREĆI KONGRES ANESTEZIOLOGA I REANIMATOLOGA :: Semberija INFO ::

 

TREĆI KONGRES ANESTEZIOLOGA I REANIMATOLOGA


Rukovodilac Službe za anesteziologiju, reanimaciju i intezivno liječenje bijeljinske bolnice prim. dr Gordana Arnautović i saradnici učestvovali su prošlog vikenda na 3. Kongresu anesteziologa i reanimatologa sa međunarodnim učešćem koji je održan u Tesliću.
 
Organizatori Kongresa su Udruženje anesteziologa i reanimatologa Republike Srpske (UAIRRS) i Udruženje doktora medicine anesteziologa - reanimatologa u Federaciji Bosne i Hercegovine (UDMAR).
 
"Imali smo priliku da u tri Kongresna dana diskutujemo, podijelimo informacije i svoja iskustva o aktuelnim temama iz anesteziologije, reanimatologije, intenzivne medicine i terapije bola, a u cilju unapređenja liječenja pacijenata u Jednici intenzivnog liječenja i anestezija za komleksnije hirurške zahvate, koji se sve češće rade u našoj zdravstvenoj ustanovi", rekla je dr Arnautović i istakla da je, zahvaljujući menadžmentu bolnice na čelu sa prof. dr Zlatkom Maksimovićem, bijeljinska bolnica postala veoma otvorena za saradnju sa velikim zdravstvenim centrima, ne samo u regionu, nego i u Evropi.


 
Kongres predstavlja snažan podsticaj za dalji razvoj anesteziologije, reanimatologije, intenzivne medicine i terapije bola u Bosni i Hercegovini.
 
Uz primarijus dr Arnautović iz naše zdravstvene ustanove na kongresu su učestvovali i šef jedinice za intenzivno liječenje prim. dr Vesna Živanović, anesteziolog dr Olja Dabić i specijalizanti dr Ivana Obradović, dr Ivana Đurić i dr Vladimir Antonić.