Tokom regionalne akcije na području Policijske uprave Bijeljina 54 vozača isključena iz saobraćaja zbog alkohola :: Semberija INFO ::

 

Tokom regionalne akcije na području Policijske uprave Bijeljina 54 vozača isključena iz saobraćaja zbog alkohola


Na području Policijske uprave Bijeljina u periodu od 17. do 23. oktobra 2022. godine sprovredena je regionalna akcija usmjerena na kontrolu poštivanja ,,odnosa vozač-pješak“ i kontrolu vozača pod dejstvom alkohola.

Tokom trajanja akcije kontrolisan je 501 učesnik u saobraćaju pri čemu su 172 učesnika sankcionisana zbog nepoštovanja ,,odnosa vozač-pješak“ od čega 10 pješaka i 162 vozača.

Nadalje, tokom akcije 729  vozača je alkotestirano od čega su zbog vožnje u alkoholisanom stanju isključena 54 vozača. Zbog vožnje u koncentraciji od preko 1,5 g/kg alkohola u organizmu isključeno je 10 vozača koji su i lišeni slobode, zbog vožnje u koncentraciji od 0,81 do 1,51 g/kg isključeno je 17 vozača, 23 vozača su isključena zbog vožnje u koncentraciji od 0,31 do 0,8g/kg, dok su zbog vožnje u koncentraciji do 0,3 g/kg iz saobraćaja isključena četiri vozača.

Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, kako bi svi zajedno doprineli povećanju nivoa bezbjednosti u saobraćaju.