GRADSKA UPRAVA: JAVNA RASPRAVA O REBALANSU BUDžETA :: Semberija INFO ::

 

GRADSKA UPRAVA: JAVNA RASPRAVA O REBALANSU BUDžETA


U skladu sa zaključkom Skupštine grada, od 19. oktobra, Odjeljenje za finansije provodi javne rasprave po Nacrtu Odluke o izmjeni Odluke o rebalansu budžeta za 2022. godinu. Prva rasprava odnosila se na niže budžetske korisnike, javna preduzeća , javne ustanove i druge subjekte čiji je osnivač Grad Bijeljina i koji se finansiraju iz budžeta Grada. Savjetnik gradonačelnika Radoslav Ostojić, istakao je da su javne rasprave zakonska obaveza koja se treba izvršiti u okviru kalendara za usvajanje rebalansa budžeta, a da je rok za dostavljanje primjedbi Odjeljenju za finasije, 8. novembar.

-Rebalansom je planiran budžet u iznosu od 70. 043. 175 KM, a uvećanje za 9.8 miliona KM ne odražava pravu sliku, jer sredstav su opet nedovoljna da zadovolje sve zahtjeve budžetskih korisnika. Trudimo se da ih usvajamo po prioritetima i opravdanosti, tako da javne rasprave treba da imaju konstruktivan karakter. Svako treba da obrazloži primjedbu i ukoliko je opravdana, biće uvrštena u rebalans budžeta, koji nakon toga ide u Ministarstvo finansija, a potom na sjednicu Skupštine grada”, rekao je Ostojić. On je naglasio da bi idealno bilo, ukoliko je moguće, da se unutar budžeta korisnika, izvrše korekcije.

-To bi bilo idealno i takođe bi pokazalo i odgovornost prema sopstvenom poslovanju, a ukoliko se to ne uspije, a primjedbe koje se dostave budu opravdane, sredstva se traže na pozicijama drugih  budžetskih korisnika, što nije popularno, jer potrebe svih korisnika su neuporedivo veće nego što budžetski okvir to dozvoljava”, naglasio je Ostojić.

Semberija info