GRADSKA UPRAVA GRADA BIJELjINA - TREĆA JAVNA RASPRAVA O REBALANSU BUDžETA :: Semberija INFO ::

 

GRADSKA UPRAVA GRADA BIJELjINA - TREĆA JAVNA RASPRAVA O REBALANSU BUDžETA


U skladu sa Zaključkom Skupštine Grada Bijeljina od 19. oktobra 2022. godine, Odjeljenje za finansije održalo je danas, treću planiranu javu raspravu po nacrtu Odluke o rebalansu budžeta za 2022. godinu. Na  trećoj javnoj raspravi prisustvovali su predstavnici Savjeta mjesnih zajednica na području Grada Bijeljina.

Radoslav Ostojić, savjetnik gradonačelnika Bijeljine istakao je da su novoizabrani predsjednici mjesnih zajednica pokazali visok nivo entuzijazma za rješavanje problema unutar svojih mjesnih zajednica, te da su na danšnjoj javnoj raspravi donešena dva zaključka.



-Jedan od glavnih zaključaka današnje javne rasprave jeste da se podigne iznos tekuće pomoći mjesnim zajednicama. Mi smo u nacrtu rebalansa budžeta planirali 80.000 konvertibilnih maraka, a taj iznos možda u prijedlogu i podignemo, iako je na usvajanju budžeta taj iznos Gradskoj upravi smanjen na 20.000 konvertibilnih maraka. To je jedan od prvih zaključaka, jer je to je sasvim opravdano. Mnoge su potrebe po mjesnim zajednicama koje trebaju putem tekuće pomoći da budu zadovoljene. Drugi zaključak jeste taj,  da predsjednici MZ ulažu veliki trud i da bi trebalo razmotriti mogućnost uvođenja nekih naknada, za najaktivnije ili samo za predsjednike MZ, sa čim se nisu složili svi ispred mjesnih zajednica“, kazao je Ostojić.

(Semberija info)