ĐURĐEVIĆ I LAZAREVIĆ: USPJEŠNA REALIZACIJA PROJEKTA RURALNOG RAZVOJA SEMBERIJE :: Semberija INFO ::

 

ĐURĐEVIĆ I LAZAREVIĆ: USPJEŠNA REALIZACIJA PROJEKTA RURALNOG RAZVOJA SEMBERIJE


Na području Grada Bijeljina uspješno se realizuju projekti  Agrarnog fonda koji se odnose na ruralni razvoj, a zahvaljujući sredstvima Kompenzacionog fonda i Vladi Republike Srpske, rečeno je na konferenciji za novinare koju su održali predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević i direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević.

-Do sada je urađeno oko 20 putnih pravaca na području Semberije, a do kraja godine biće urađeno ukupno oko 60. To je ono što ostaje našim građanima, a cilj i jeste da se radi u interesu svih građana”, rekao je predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević koji se zahvalio Vladi RS i Kompenzacionom fondu na doznačenim sredstvima u iznosu od tri miliona KM. On je takođe pohvalio i Agrarni fond koji je ekspresno proveo sve procedure koje su bile potrebne, čime su, kako je istakao, “sa 14 zaposlenih pokazali kako se može i treba raditi”. Đurđević je naglasio da se svaki metar asfalta radio i radi isključivo na prijedlog mjesne zajednice.

 
 
 Direktor Agranog fonda Zlatan Lazarević istakao je da je početkom godine Agrarni fond zacrtao dva pravca djelovanja, prvi, da se zadrži prošlogodišnji trend i da se svi podsticaji blagovremeno isplate u maksimalnom iznosu, a drugi, projekat ruralnog razvoja Semberije koji se odvija uspješno.

-Po podacima Agrarnog fonda došlo je do povećanja broja zahtjeva, tako je za tov teladi prošle godine bilo 279 zahtjeva, a ove godine 345, za tov junica prošle godine je bilo 182 zahtjeva, a sad ih je 229 i td. Po svim segmetima bilježimo povećan broj zahtjeva, što me raduje, jer poljoprivrednici nisu odustali od stočarske proizvodnje, koja za sebe veže ratarstvo i ostale djelatnosti. Mjere Vlade RS su takođe doprinijele da poljoprivrednici ne odustaju od poljoprivredne proizvodnje, a podsjetiću da je početni budžet resornog ministarstva bio 75 miliona KM, a sad je 110 miliona KM”, rekao je Lazarević. On je naglasio da je za proteklih tridesetak dana uspješno urađeno asfaltiranje u 15 mjesnih zajednica, koje su imale po dva ili tri zahtjeva, a u pripremi za asfaltiranje su i dionice u Brocu i Batkoviću, što znači da će do kraja ove sedmice biti okončan projekta u 22 mjesne zajednice.

-Agrarni fond je pokazao šta se može kad se hoće i kad se radi, a Gradska uprava je pokazala svoju nesposobnost kad je u pitanju razvoj Semerije”, naglasio je Lazarević i dodao da smatra da je, kako je rekao, “aktuelna vlast u Bijeljini najgora u istoriji RS”.

-Gradonačelnik Ljubiša Petrović se bavi SNSD-om i Koalicijom “Dogovor za Bijeljinu”, umjesto razvojem grada i potrebama građana”, zaključio je Lazarević.