BIJELjINSKI AMPUTIRCI ORGANIZOVALI TURNIR U PECANjU: Kad zaigraju srce i plovak :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINSKI AMPUTIRCI ORGANIZOVALI TURNIR U PECANjU: Kad zaigraju srce i plovak


Regionalno udruženje amputiraca Bijeljina je po sedmi put organizovalo turnir u pecanju udicom na plovak. Cilj ovog turnira je resocijalizacija lica sa invaliditetom, a posvećen je prvom avgustu, Međunarodnom danu borbe protiv kasetne municije i sitnog naoružanja.



Turnir je održan na Savi, na graničnom prelazu Subotište u Gornjem Crnjelovu, a ove godine okupio je takmičare sa područja Bijeljine, Ugljevika i Brčko distrikta. Kako su istakli u Regionalnom udruženju amputiraca, ,,Turnir u pecanju udicom na plovak Bijeljina 2019“ u sklopu je projekta ,,Izađi i pokreni se“ koji finansira Gradska uprava grada Bijeljine, a partner na projektu im je D.O.O. ,,ORTODADO“ iz Gornjeg Crnjelova. 
 

                                                                                                                                                                                                      – Turnir je uspješno održan,  a ove godine okupio je 15 takmičara raspoređenih u pet ekipa. Sava je u ovom dijelu mirna, lijepa i bistra, ali obala je prilično nepristupačna, a amputirci, žrtve  mina,  su je savladali, zauzeli svoja takmičarska mjesta i upecali potrebne količine ribe, ističe sekretar Regionalnog udruženja amputiraca Milorad Jović.Pobjednici turnira u pecanju udicom na plovak su ,,Amputirci Bijeljina 1“, drugo mjesto pripalo je ekipi  Streljačkog kluba ratnih vojnih invalida ,,Orao“ Bijeljina, a trećeplasirana je ekipa ,,Amputirci Brčko distrikta“.

Semberija INFO/M. Rešidović