GRADSKA UPRAVA: AMBASADORKA KRALjEVINE ŠPANIJE POSJETILA BIJELjINU :: Semberija INFO ::

 

GRADSKA UPRAVA: AMBASADORKA KRALjEVINE ŠPANIJE POSJETILA BIJELjINU


Ambasadorka Kraljevine Španije u BiH Teresa Lizaranzu, sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem i savjetnikom gradonačelnika Radoslavom Ostojićem, razgovarala je o brojnim temama, a dominirao je razgovor o kulturi, sportu i ekologiji.

- Izražavam zahvalnost ambasadorki Lizaranzu na posjeti i interesovanju za funkcionisanju našeg grada. Upoznali smo je sa ekonomskom situacijom u Bijeljini, ali i Republici Srpskoj, izazovima koji se odnose na ekonomske i energetske sfere, budžetom grada, sistemom  obrazovanja,  o privlačenju domaćih i inostranih investitora, infrastrukturnim projektima na području grada, o funkcionisanju nacionalnih manjina u gradu, o ekološkim izazovima, o poljoprivredi, kulturi, sportu i td.”, rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović. On je naglasio da je Ambasada Šopanije u BiH partner Bijeljine, te da će se intenzivno raditi na njegovanju prijateljskih odnosa. Ambasadorka Kraljevine Španije u BiH Teresa Lizaranzu istakla je da prvi put u Bijeljini uz opasku da joj se svidio trg ispred objekta Gradske uprave. Ona je u obraćanju novinarima istakla da smatra da su lokalne vlasti uvijek na prvoj liniji kad je u pitanju rješavanje potreba građana i dodala da su na sastanku razgovarali o brojnim važnim temama.



- Razgovarali smo o raznim temama i u mojoja zemlji su ubijeđeni da BiH, pa tako i Bijeljina, imaju sposobnost da provedu odgovarajuće reforme koje se odnose na priključivanje EU,  a moram dodati da me raduje što se u ovom gradu polaže pažnja ekologiji i planiraju raditi novi parkovi. Takođe smo razgovarali o rješavanju problema zagađenosti vazduha, kako u BiH, tako i u Bijeljini, a taj  problem trebaju rješavati svi nivoi vlasti. Bilo je govora i o ekonomskom razvoju, o industrijskog zoni pored novog auto-puta, o kulturi i brojnim manifestacijama”, rekla je ambasadorka Lazaranzu i dodala će se u narednom periodu po mnogim pitanjima, ostvariti konkretna saradnja.