Mitrovdanski vašar okupio brojne učesnike i posjetioce :: Semberija INFO ::

 

Mitrovdanski vašar okupio brojne učesnike i posjetioce


Petnaesti po redu Mitrovdanski vašar, okupio je danas na prostoru Agrotržnog centra „Knez Ivo od Semberije“, učesnike i izlagače iz Semberije, Posavine i podmajevičkog kraja, kao i brojne posjetioce.



Pored tradicionalne "Kupusijade", gdje se majstori kuhinje takmiče u pripremi ovog domaćeg specijaliteta ,u sklopu vašara održava se i "Fijakerijada", a posjetioci mogu  uživati  i u izložbi kućne radinosti, starih zanata, cvijeća, povrća, domaćih životinja i kućnih ljubimaca.



- Ovaj petnaesti jubilarni Mitrovdanski vašar, okupio je 60 izlagača domaće radinosti, 15 takmičarskih ekipa u pravljenju svadbarskog kupusa i oko deset fijakera. Moramo da čuvamo i poštujemo sve ono što je lijepo na području Bijeljine. AD„Grad“, već petnaesti put organizuje Mitrovdanski vašar, prošle godine ga nismo bili u mogućnosti organizovati zbog vremenskih neprilika, ali planiramo ga održavati svih narednih godina, jer tradiciju moramo poštovati”, poručio je Ratomir Draganić, v.d. direktora AD „Grad“.

Organizatori Vašara su, kao i ranijih godina, AD „Grad“,Bijeljina, Agrarni fond Grada Bijeljina i Turistička organizacija Grada Bijeljina.

Mitrovdanski vašar  otvoren je do do 16.00 časova, a ulaz za posjetioce je besplatan.


Semberija info - S. Nikolić