OBILjEŽENA KRSNA SLAVA BORAČKE ORGANIZACIJE RS :: Semberija INFO ::

 

OBILjEŽENA KRSNA SLAVA BORAČKE ORGANIZACIJE RS


Naša borba i borba naših poginulih boraca, koji su dali živote za Republiku Srpsku, nije bila uzaludna, jer danas živimo u slobodnoj Bijeljini i u slobodnoj Republici Srpskoj, izjavio je predsjednik Boračke organizacije grada Bijeljina Miodrag Stevanović nakon lomljenja slavskog kolača na krsnoj slavi Boračke organizacije Republike Srpske - posvećenoj Svetom velikomučeniku Dimitriju.

“U protekla tri mjeseca u dva navrata došlo je do povećanja boračkog dodatka i o boračkoj problematici puno se više razgovaralo nego svih ranijih godina. Cilj je da se materijalni status boračke populacije popravi, a to možemo uspjeti samo ukoliko budemo složni i ukoliko vlastima u Republici Srpskoj iznesemo svoje konkretne zahtjeve. Ovom prilikom želim da pozdravim televizijsku ekipu iz Beograda, sa novinarkom Tamarom Grujić, koja, uz podršku Gradske uprave Bijeljina i naše Boračke organizacije učestvuje u akciji izgradnje kuće za našeg ratnog vojnog invalida iz Glavičica Sašu Ristića koji, nakon smrti supruge, sam brine o svoje dvoje djece”, izjavio je Stevanović.



Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, kum slave, izjavio je da za njega  predstavlja veliku čast kumstvo današnjoj slavi Boračke organizacije.

“Boračka organizacija Republike Srpske predstavlja znak jednakosti sa Republikom Srpskom. Uz veći stepen sabornosti i sloge možemo učiniti puno na poboljšanju materijalnog statusa naših demobilisanih boraca, porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida”, istakao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

(Semberija Info)