Poziv na informativni sastanak – prezentaciju Projekta „Challenge to Change“ :: Semberija INFO ::

 

Poziv na informativni sastanak – prezentaciju Projekta „Challenge to Change“



(Bijeljina, 9.11.2022.) Eda – Agencija za razvoj preduzeća i Privredna komora Republike Srpske – Područna privredna komora Bijeljina, pozivaju preduzeća sa područja Bijeljine na informativni sastanak – prezentaciju Projekta „Challenge to Change“ (3. ciklus) koja će se održati u četvrtak, 10.11.2022. godine, u prostorijama Privredne komore Republike Srpske, Stefana Dečanskog b.b., Bijeljina, sa početkom u 12,00 časova.
Uz prezentaciju projekta, predstavnici preduzeća i preduzetnici će imati priliku da postave pitanja i dobiju dodatne informacije od projektnog tima koji realizuje ovaj grant program finansiran od Kraljevine Švedske.
Podsjećamo da je za potencijalne aplikante na raspolaganju indikativni budžet od oko 480.000 EUR.
Za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a, koji su registrovani najmanje 6 mjeseci, a najduže dvije godine, predviđen je maksimalni iznos granta do 10.000 EUR, a za korisnike iz kategorije zrelih privrednih subjekata, koji posluju dvije godine i više, maksimalan iznos grant sredstava do 30.000 EUR.
Javni poziv je dostupan na: https://c2c.ba/bs/pozivi/1-javni-poziv-za-dostavu-projektnih-prijedloga-za-koristenje-sredstava-challenge-fonda/1.
 
U prilogu je informacija o samom projektu.

U okviru projekta Challenge to Change 3
 
otvoren prvi poziv za inovativne privredne subjekte
 
Privredni subjekti iz Bosne i Hercegovine i Švedske sa inovativnim poslovnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH, imaju priliku dobiti bespovratna sredstva iz Challenge fonda u okviru prvog poziva za prijavu aplikacija koji je otvoren od danas, 12. oktobra 2022.godine.  
 
Za potencijalne aplikante na raspolaganju je budžet čiji je indikativni iznos oko 480.000,00 EUR, a rok za dostavljanje aplikacija je srijeda 23. novembar 2022. godine do 16 sati.
 
Za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a, koji su registrovani najmanje 6 mjeseci, a najduže dvije godine, predviđen je maksimalni iznos granta do 10.000, 00 EUR, dok je za  korisnike iz kategorije zrelih privrednih subjekata do 250 zaposlenih, koji posluju dvije godine i više, maksimalan iznos grant sredstava do 30.000,00 EUR.  Aplikanti su obavezni obezbijediti i minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta. Period implementacije projekta ne može trajati kraće od tri mjeseca  i  duže od 12 mjeseci.
 
Mogućnost prijavljivanja na javni poziv provodi se isključivo putem online apliciranja na elektronski sistem za apliciranje i evaluaciju (eMSAE) koji se nalazi na web stranici www.c2c.ba, gdje je dostupan i Vodič za aplikante, koji je sastavni dio Aplikativnog paketa. Aplikacije koje budu dostavljene putem pošte (štampana forma), putem faksa ili na neki drugi način, neće biti uzete u razmatranje, niti će biti predmet ocjenjivanja. U cilju detaljnijeg informisanja potencijalnih aplikanata, planirana je organizacija info sesija, čiji termini će biti objavljeni na projektnoj web stranici.
 
Projekt Challenge to Change 3.0 je trogodišnji projekt ukupne vrijednosti 3 miliona EUR, koji finansira  Švedska. Projekt implementira Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u partnerstvu sa Agencijom za razvoj preduzeća Eda. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.
 
 
 Za više informacija kontaktirajte:
- Sanela Dževlan, Senior menadžer
Email: [email protected]; telefon 033 641 520
- Srećko Bogunović, Projekt menadžer
Email: [email protected]; telefon 051 300 241