ODRŽANA RADIONICA ZA IZRADU AKCIONOG PLANA ZA UNAPREĐENjE SOCIJALNIH USLUGA :: Semberija INFO ::

 

ODRŽANA RADIONICA ZA IZRADU AKCIONOG PLANA ZA UNAPREĐENjE SOCIJALNIH USLUGA


Centar za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja „Otaharin”, organizovao je danas u hotelu “Drina”radionicu za izradu Akcionog plana za unapređenje socijalnih usluga Grada Bijeljina, na kojoj su učestvovali predstavnici nadležnih institucija i nevladinih organizacija.
 
Cilj radionice je da se kroz nastavak multi-sektorskog dijaloga i na osnovu Strategije za razvoj Grada Bijeljina, diskutuje o nacrtu Akcionog plana za unapređenje socijalnih usluga.



- Ovo je druga radionica ovog tipa u Bijeljini. Centar za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja „Otaharin”je u decembru prošle godine, inicirao ideju da se na osnovu Strategije za razvoj Grada Bijeljina, koja između ostalog predviđa i unapređenje socijalnih usluga,razvije i definiše specifičan akcioni plan koji će biti usmjeren na to da se unaprijedi socijalna inkluzija, kroz unapređenje postojećih ili osnivanje novih socijalnih usluga.



Mi smo kroz prvu radionicu uspjeli da definišemo neke ciljne grupe kojima se bavimo, a to su stara i iznemogla lica, djeca sa posebnim potrebama,osobe sa invaliditetom, romska nacionalna manjina i žene koje su žrtve nasilja u porodici. Znači, te grupe koje su zaista u velikom riziku da budu isključene, one su već isključene i upravo tako i radimo na ovom Akcionom planu, tako što uključujemo sve relavantne institucije u Gradu Bijeljina ali uključujemo i nevladine organizacije koje se bave problematikom određenih isključenih grupa. Naš cilj je danas, da kroz otvaranje ovog dijaloga u nešto širem sastavu, utvrdimo koji su to ciljevi i polja djelovanja našeg Akcionog plana, kako bi u narednom periodu išli sa njegovom finalizacijom “, istakla je Bojana Jovanović, programska direktorica Centra za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja „Otaharin”.


Semberija info - S. Nikolić