Asfaltirana ulica u Mjesnoj zajednici “Veljko Lukić” :: Semberija INFO ::

 

Asfaltirana ulica u Mjesnoj zajednici “Veljko Lukić”


Zajedničkim sredstvima Gradske uprave i ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH asfaltirana je ulica u Mjesnoj zajednici „Veljko Lukić“, u dužini od 400 metara, koja izlazi na Ulicu Stefana Dečanskog. Otvarajući ovu novoizgrađenu saobraćajnicu, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da su radovi koštali oko 42.000 KM, od čega je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice izdvojilo oko 30 odsto sredstava.



„Mi ćemo na ovakav način izdvojiti više od pola miliona maraka, jer pomažemo i građane koji su doselili u naš grad i ne mogu sami prikupiti novac za izgradnju infrastrukture. Imamo još ovakvih projekata, koje ćemo realizovati na području Bijeljine. Gradska uprava će izdvajati oko 70 odsto sredstava za njihovu realizaciju. Želimo stvoriti jedan prijatan ambijent ljudima za život, a putevi, odnosno asfaltirane ulice imaju prioriotet pri izgradnji infrastrukture“, istakao je gradonačelnik Mićić.

Predrag Jović, zamjenik ministra u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH, u tehničkom mandatu, kaže da je ovo već trideseti objekat koji zajednički realizuje Gradska uprava Bijeljina i ovo ministarstvo u protekle četiri godine.
„U pitanju je realizacija javnog poziva iz 2017. godine koji je rješavao izgradnju infrastrukture u izbjegličkim naseljima. Meni je pripala čast da prisustvujem otvaranju novoasfaltirane ulice u ovom naselju. Ovdje žive ljudi koji su izbjegli iz više opština BiH tokom rata. Ostalo je još osam nerealizovanih projekata iz 2018. godine. Konkurs za izvođače je raspisan, tako da ćemo u narednom periodu biti u prilici da otvorimo i nove asfaltirane saobraćajnice u Bijeljini. Drago mi je da smo u protekle četiri godine uspjeli realizovati brojne infrastrukturne objekte koji će pomoći ljudima u novoizgrađenim naseljima“, kaže Jović.

Boško Radić, član Savjeta Mjesne zajednice „Veljko Lukić“  izjavio je da za stanovnike ovog naselja, u kome živi dvadesetak porodica, veliku stvar predstavlja asfaltiranje ulice u kojoj žive.

Semberija INFO/ Lj. Ljubojević
Foto: B. Milošević