ORGANIZOVANA TRADICIONALNA „SAVSKA REGATA 2019“ :: Semberija INFO ::

 

ORGANIZOVANA TRADICIONALNA „SAVSKA REGATA 2019“


Kiša i oblačno vrijeme nisu spriječili održavanje tradicionalne „savske regate 2019“, koja se i ove godine organizuje u okviru Pantelinskih dana.
 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i ove godine  dočekao je i pozdravio brojne goste i učesnike regate riječima dobrodošlice.

„ Ni loše vrijeme, kiša koja je padala prethodne noći, nije spriječila učesnike regate da se okupe i da svoja plovila spuste u vodu. Ljudska volja i dobro raspoloženje prebrodiće sve neprilike.Potrudili smo se da obezbijedimo dobre uslove i bezbjednost za sve učesnike. Dio učesnika je krenuo sa skelskog prelaza Subotište u Crnjelovu, da bismo izbjegli gužve. Ove godine nema odmorišta u Ostojićevu, tako da regata plovi cijelu etapu, bez zadržavanja, sve do Rače“, istakoa je gradonačelnik Mići, istakavši da su sve službe uključene u organizaciju regate.
 

Oko 15o učesnika iz Bijeljine i Semberije, ali i iz Beograda, Brčkog, Jamene, Bogatića, Šida i Badovinaca učestvovalo je

Milan Petrović iz Sremske Rače svake godine učestvuje na „Savskoj regati“. Kaže da mu ne smeta ni kiša, ni oblačno vrijeme. Dobro raspoloženje ničim s ene može pokvariti, kaže Milan Petrović.
 

„Volim Savu, volim druženje. Svi koji plove danas Savom vole rijeku, ribolov, šalu. Učestvovao sam i na „Drinskoj regati“ više puta. Ova regata je mirnija, bezbjednija. Naša ekipa iz Sremske Rače je uvijek kompletna za ovakva druženja. Zajedno radimo, družimo se, provodimo vrijeme u vikendicama, na Savi. Stalno smo na vodi. Ovom prilikom možemo samo da pohvalimo organizatore, Gradsku upravu Bijeljina, koja je i ove godine organizovala regatu“, ističe Milan Petrović.

Vladimir Sofrenić, sekretar Turističke organizacije Bijeljina, u ime organizatora regate, izjavio je da je učinjeno sve kako bi ovo bila najbolje organizovana i najmasovnija regata.
 

„ Naš cilj je bio da nadmašimo cifru iz prošle godine, kada je na regati učestvovalo više od 23o plovila. Malo nas je vrijeme spriječilo da taj plan u potpunosti ispunimo. Ipak, očekujemo da će do cilja stići više od dvije stotine plovila. Uz dobro raspoloženje, muziku, roštilj, sve se puno lakše organizuje.  Ove godine imamo goste iz Brčkog, iz Morovića, Višnjićeva, Sremske Rače, Beograda. Samo iz Brčkog je stiglo 25 čamaca, a planiramo da od naredne godine ova manifestacija dobije i međunarodni karakter“, istakao je Sofrenić, naglasivši da je Gradska uprava maksimalno pomogla organizovanje „Savske regate“.
 

Glišo Kojić i njegov sin Perica na regatu su doveli dvoipogodišnjeg Gligora i petogodišnju Slavicu, koji su, ispostavilo se, bili najmlađi učesnici na regati, ali, kako kažu, ovoga puta samo posmatrači. Glišo kaže da čeka trenutak kada će unuci malo porasti, te će i on, zajedno sa svojim unucima, u nekom dobrom čamcu zaploviti Savom.

 


Semberija info