Bijeljina: Održan Međunarodni šahovski turnir djece Balkana :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina: Održan Međunarodni šahovski turnir djece Balkana


Bijeljina je juče bila domaćin drugog Međunarodnog šahovskog turnira djece Balkana na kojem su učestvovala 72 igrača iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, BiH i jedan igrač iz Švajcarske.

Igralo se u osam grupa - djevojčice i dječaci do 10, 12, 14 i 16 godina. 

Prvi u svojim kategorijama su Jakov Perić iz Bijeljine, Slobodan Pištalović iz Brčkog, Stefan Marsenić iz Beograda, Nemanja Aleksić iz Teslića, Lamija Demirović iz Tuzle, Helena Gajić iz Obudovca kod Šamca, Dijana Stanišić iz Bijeljine i Dragica Simić iz Obudovca. 

Direktor turnira Vlado Stojanović rekao je Srni da je turnir bio vrhunskog kvaliteta, a učesnici iz balkanskih zemalja su, osim u igri, uživali i u druženju u lijepom ambijentu turističkog kompleksa Banje Dvorovi. 

"Bijeljina je tradicionalno dobar domaćin šahistima i grad šaha, sa klubovima `Svetozar Gligorić`, `Dvorovi` i `Sveti Georgije` koji su u kadetskoj, omladinskoj i ženskoj konkurenciji ubjedljivo najbolji u Republici Srpskoj i BiH", kaže Stojanović, međunarodni šahovski sudija. 

Prema njegovim riječima, Bijeljina je prepoznatljiva i po velemajstoru Daliboru Stojanoviću, sadašnjem fide treneru koji je sedam puta učestvovao na Olimpijskim igrama. 

"Nadam se da će neka djeca koja su već uspješni šahisti krenuti njegovim stopama", naveo je Stojanović. 

Turnir je održan u okviru manifestacije "Pantelinski dani". Organizator je Šahovski klub "Svetozar Gligorić" iz Bijeljine, a pokrovitelj Grad Bijeljina.

SRNA/Info Bijeljina