BOLNICA “SVETI VRAČEVI”: POSJETA ERIKA ČELIKA, VLASNIKA ONKOLOŠKIH KLINIKA U TURSKOJ :: Semberija INFO ::

 

BOLNICA “SVETI VRAČEVI”: POSJETA ERIKA ČELIKA, VLASNIKA ONKOLOŠKIH KLINIKA U TURSKOJ


Bolnicu “Sveti Vračevi”, posjetila je turska delegacija iz Acıbadem Health Group koju je predvodio Erik Čelik, vlasnik onkoloških klinika Acibadem grupe.

-Cilj posjete je da se upoznamo sa kapacitetima i načinom rada bolnice u Bijeljini i kako mi možemo doprinijeti unaprijeđenju rada.Kao što svi znamo, kancer je veoma teška bolest i traži dug oporavak pacijenta. Najvažnije je da oboljeli od kancera ima pozitivne misli, a mi smo u bolnici predstavili naš koncet liječenja, odnosno protokole po kojima radimo. Cilj nam je da u bolnicu uvedemo najveće standarde u ovoj oblasti, kako bi se pacijenti mogli liječiti u ovoj bolnici. Mi u Turskoj, oko 70 pacijenata liječimo u našim bolnicama, a tako želimo da bude i ovdje”, rekao je Erik Čelik.

Direktor Bolnice profesor dr Zlatko Maksimović zahvalio se delegaciji iz Turske na posjeti i podsjetio da je prije tri mjeseca bio u Istanbulu i obišao više klinika, među kojima je klinika Acibadem Health Group.



-Ovo je uzvratna posjeta i predmet razgovora bila je onkologija, a gosti su obišli naše onkološko odjeljenje, kao i druga odjeljenja u bolnici. Dogovorili smo se da organizujemo radne grupe koje će u narednom periodu tražiti modele za buduću konkretnu saradnju. Sa ovom posjetom i planovima upoznao sam i ministra zdravlja Alena Šeranića, a svakako da ću imati sastanke i sa predstavnicima Fonda zdravstva RS, kako bismo našli najbolje načine za saradnju. Naš cilj je da korisnici naših usluga imaju najbolju zdravstvenu zaštitu”, rekao je prof. dr Maksimović. Pored Erika Čelika, vlasnika onkoloških klinika Acibadem grupe, u delegaciji su bili dr Ali Šahin i onkolog dr Burčin Budakoglu.

(Semberija info)