BIJELjINA: NOVČANA POMOĆ DJECI IZ RVI KATEGORIJA - Gradska uprava obezbijedila džeparac za djecu :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: NOVČANA POMOĆ DJECI IZ RVI KATEGORIJA - Gradska uprava obezbijedila džeparac za djecu


Gradska uprava Bijeljine, u saradnji sa Boračkom organizacijom Grada Bijeljine,  obezbijedila  je džeparac za djecu iz kategorije RVI porodica i demobilisanih boraca, koja će boraviti na moru u okviru Projekta „Socijalizacija djece RS – Bečići 2019. godine“. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić izrazio je očekivanje da će se djeca, uz nadzor vaspitača,  lijepo provesti na moru, gdje će imati cjelodnevne aktivnosti kako je to predviđeno ovim Projektom i na lijep način predstaviti sredinu iz koje dolaze. Gradska uprava obezbijedila je po 50 KM za svako dijete, što će im služiti kao džeparac s obzirom da na moru imaju dobar smještaj i hranu.



Slavka Borić, majka 15-godišnje Bose Borić, koja pripada porodicama ratnih vojnih invalida, izrazila je zahvalnost svim ustanovama koje realizuju ovaj Projekat, zahvaljujući kojem njeno dijete već treći put ide na more. Zahvalila se na pomoći i  Gradskoj upravi Bijeljina koja je tradicionalno obezbijedila džeparac za djecu.

Prema riječima predsjednika Boračke organizacije Grada Bijeljine Miodraga Stevanovića, učešće u pomenutom Projektu odnosi se na put 12 dječaka i djevojčica uzrasta do 15 godina, čiji su roditelji ratni vojni invalidi i demobilisani borci, na crnogorsko primorje u Bečiće. Sva djeca iz ove kategorije, njih 12, putovaće na more u istom terminu. Polazak je planiran 7. avgusta, a povratak 16. avgusta ove godine.

Povodom odlaska djece na more, u Gradskoj Boračkoj organizaciji održan je završni sastanak kome su prisustovala djeca koja učestvuju u Projektu, njihovi roditelji, vaspitači, gradonačelnik Bijeljine, nadležni iz Centra za socijalni rad Grada Bijeljina, te predstavnici Fonda dječije zaštite RS i Gradske boračke organizacije Bijeljina.

Semberija INFO/Z. Kusmuk