Saša Stojanović: Sreća je u darivanju :: Semberija INFO ::

 

Saša Stojanović: Sreća je u darivanju


Da među nama još ima humanih ljudi, spremnih da pomognu kako bi radost predstojećih praznika ozarila lica i onih koji žive teško, dokazuje  primjer Saše Stojanovića, koji već sedam  godina unazad organizuje humanitarnu akciju pod nazivom - “Božić za sve.”

Sve je počelo tako što je samoinicijativno kupio pečenicu jednoj socijalno ugroženoj porodici, priča Saša i naglašava da ga raduje što se svake godine, sve više njegovih prijatelja i gostiju S kafea ,uključuje u ovu humanu akciju.



-Proteklih godina, sve je to uz pomoć mojih prijatelja i gostiju u kafeu, preraslo u jednu mnogo širu akciju, tokom koje smo prikupljali sredstva za kupovinu značajnog broja pečenica, koje smo dijelili ugroženim porodicama. Pored božićnih pečenica, dijelili smo i novogodišnje paketiće, kao i novčanu pomoć. Nije bitno koliki prilog tokom akcije, ko može ostaviti, bitno je da je od srca”, kaže Saša i dodaje da mu je izuzetno drago što još uvijek ima mnogo dobrih ljudi, koji su spremni da pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

Ove godine kupovinom kućanskih aparata, uljepšaće praznike  za nekoliko socijalno ugroženih prodica ,koje će izabrati uz pomoć Centra za socijalni rad,a dio sredstava planiraju odvojiti i za jednog osmogodišnjeg dječaka, koji je teško bolestan .

Saša naglašava da njega, kao i sve one koji učestvuju u ovoj akciji, neizmjerno raduje činjenica da će nekom izmamiti osmijeh na lice i na kraju ističe, da je istinska sreća, u iskrenom darivanju.

(Semberija info)