GRADSKA UPRAVA BIJELjINA: ODRŽANA DRUGA JAVNA RASPRAVA O BUDžETU ZA NAREDNU GODINU :: Semberija INFO ::

 

GRADSKA UPRAVA BIJELjINA: ODRŽANA DRUGA JAVNA RASPRAVA O BUDžETU ZA NAREDNU GODINU


Održana je i druga, od planirane tri javne rasprave o usvajanju budžeta za 2023. godinu, koji je u Nacrtu budžeta planiran u iznosu od nešto više od 67 miliona KM. U raspravi su učestvovali predstavnici udruženja građana i sportski klubovi. Prema riječima savjetnika gradonačelnika Radoslava Ostojića, ove javne rasprave su korisne, jer se iz prve ruke čuju određene primjedbe i sugestije.



- Kao što smo istakli i na javnoj raspravi, Grad Bijeljina se trudi da raspodjela sredstava bude što pravičnija, da izađemo u susret svim potrebama, ali s obzirom na ograničene budžetske okvire, to je prilično teško. Iz godine u godinu se trudimo da i budžet i raspodjelu postavimo na što pravedniji i transparentniji  način”, rekao je Ostojić.

On je dodao da primjedbe učesnika javne rasprave pokazuju da su potrebe korosnika budžetskih sredstava daleko veće.
- Inflacija je uticala na rast cijena u svim oblastima, sportski klubovi imaju problema koji se odnose na prevoz, a slična je situacija i u drugim oblastima. Porast cijena je uticao na sva udruženja građana i svi imaju problema u funkcionisanju, tako da ćemo nastojati da izađemo u susret potrebama”, pojasnio je Ostojić i dodao da se primjedbe dostavljaju u pisanoj formi do 14. decembra, kako bi se nakon javnih rasprava, prijedlog budžeta proslijedio Ministarstvu finansija na saglasnost, a potom da se zakaže i sjednica Skupštine grada, kako bi se budžet usvojio do kraja decembra”, rekao je Ostojić.


​Semberija info - O. Stjepanović