Razvojna agencija grada Bijeljina: Obuka za pisanje projekata za privrednike i preduzetnike :: Semberija INFO ::

 

Razvojna agencija grada Bijeljina: Obuka za pisanje projekata za privrednike i preduzetnike


Razvojna agencija grada Bijeljina organizovala je danas, po drugi put u ovoj godini, trodnevnu obuku za pisanje projekata za privrednike i preduzetnike.

Slaviša Jovanović, u ime Razvojne agencije grada Bijeljina,  kaže da je, osim finansijskog vida podrške preduzetnicima, izuzetno važan i taj edukativni dio, jer se preduzetnici na taj način obučavaju za pisanje projekata kojima će aplicirati za sredstva iz fondova EU i drugih fondova kojima raspolaže lokalna zajednica ili Vlada Republike Srpske.



“U protekle dvije godine bilo je puno javnih poziva za dodjelu sredstava iz raznih fondova i organizacija. Naši preduzetnici ne mogu kvalitetno da predstave svoje ideje za proširenje i unapređenje vlastitog biznisa, te je ovo prilika da nauče kako da obrazlože svoje poslovne ideje, kako da opravdaju ulaganja u opremu, mašine ili u novo zapošljavanje. Razvojna agencija grada Bijeljina u ovoj godini imala je na raspolaganju 350.000 KM za dodjelu bespovratnih sredstava preduzetnicima. Zadnjim rebalansom budžeta odobreno je dodatnih 50.000 KM  što će biti podijeljeno mladim preduzetnicima koji su konkurisali sa svojim projektima”, izjavio je Jovanović, naglasivši da treba podsticati mlade u njihovim nastojanjima da pokrenu vlastiti biznis i da realizuju svoje poslove ideje.

​Obuka preduzetnika sastoji se iz 60 odsto preaktičnog rada. Polaznici obuke naučiće na konkretnim primjerima kako da samostalno naprave prijedloge za poslovnu ideju koju žele da realizuju.


Semberija Info - Lj. Ljubojević