PANTELINO-SLAVA GRADA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

PANTELINO-SLAVA GRADA BIJELjINA


Služenjem liturgije u crkvi Svetog Đorđa, svečanom litijom kroz grad i lomljenjem slavskog kolača ispred zgrade Gradske uprave , Bijeljina je devetog avgusta proslavila gradsku slavu Svetog Pantelejmona. Čin lomljenja slavskog kolača obavio je Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije sa kumom slave gradonačelnikom Budve Markom Carevićem  i gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem. Slavu grada uveličali su i brojni gosti iz susjednih gradova i opština, kao i bratskih gradova Langenhagena, Leskovca, Kruševca, Kumanova, Peći sa sjedištem u Goraždevcu, Budve, te  predstavnici diplomatskog kora i ministri iz Savjeta ministara BiH. Čestitajući slavu episkop Fotije je gradu Bijeljini i svim njegovim građanima zaželio zdravlje, sreću, prosperitet i svaki napredak. Gradonačelnik Mićo Mićić je pozdravio goste i zahvalio im što su svojim dolaskom  uveličali slavu grada.



-Neka Sveti Pantelejmon svima donese sreću i zadovoljstvo'', rekao je Mićić.
Nakon lomljenja slavskog kolača, kum slave, gradonačelnik Budve Marko Carević je čestitajući slavu grada istakao da je počastvovan pozivom da kumuje.

- Velika je čast biti kum, još je veća biti kum ovakvom jednom uspješnom gradu kao što je Bijeljina. Želim da Bijeljina ide velikim koracima u budućnost', rekao je Carević.

Semberija info