POČELA TRADICIONALNA PRAZNIČNA AKCIJA POMOĆI :: Semberija INFO ::

 

POČELA TRADICIONALNA PRAZNIČNA AKCIJA POMOĆI


Povodom nastupajućih novogodišnjih i božićnih praznika, JU Centar za socijalni rad Bijeljina i Gradska organizacija Crvenog krsta Bijeljina, tradicionalno organizuju humanitarnu akciju prikupljanja donatorskih sredstava, u svrhu podjele prehrambenih i higijenskih paketa socijalno ugroženom stanovništvu koje živi na području grada Bijeljina.



- Obzirom da se nalazimo u prazničnim danima, potrebno je da širimo duh darivanja, posebno prema onima koji žive u teškom stanju. Uz pomoć prijatelja mi smo ove godine obezbijedili preko 200 paketa koje ćemo u narednim danima podijeliti porodicama koje žive u stanju socijalne potrebe. To su sve osobe i porodice koje se nalaze u evidencijama našeg Centra za socijalni rad. Oni, zavisno od kategorije u kojoj se nalaze, tokom cijele godine primaju odrađenu pomoć od strane Centra. Svjesni smo da to nije dovoljno za optimalno funkcionisanje njihovih porodica ali u svakom slučaju, olakšava njihove svakodnevne životne izazove“, rekao je Milorad Sofrenić, direktor Centra za socijalni rad u Bijeljini, naglasivši da će se paketi distribuirati do krajnjih korisnika u narednih nekoliko dana. 



Ovo je 12. godina kako JU Centar za socijalni rad Bijeljina i Gradska organizacija Crvenog krsta Bijeljina udružuju snage kako bi ugroženom stanovništvu našeg grada olakšali i uljepšali praznične dane.

- Danas ćemo podijeliti stotinu paketa a ostale ćemo dijeliti početkom januara kako bi najkasnije do Božića svi koji se nalaze na spisku dobili pakete. Paketi sadrže osnovne prehrambene namirnice i proizvode za higijenu. Želim istaći da su nosioci ove dobrotvorne akcije tri firme: Spektar drink, Sport Vision i Intergaj. Mi, kao Crveni krst nismo nadležni za sprovođenje socijalne politike i nemamo predviđen budžet za ovakve projekte jer smo, po osnivačkom aktu definisani kao ustanova koja djeluje u katastrofama i nesrećama. Međutim, kao ljudi ne možemo propustiti priliku da se na neki način, u ovom slučaju kao jedan od organizatora uključimo u ovu akciju i pomognemo ljudima koji teško žive“, izjavio je Aleksandar Savić, sekretar Crvenog krsta Bijeljina.


Semberija info - I. Gutić