Humanitarna čajanka na „Zimskom korzu“: Prva akcija Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina u novoj godini :: Semberija INFO ::

 

Humanitarna čajanka na „Zimskom korzu“: Prva akcija Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina u novoj godini


Gradska organizacija Crvenog krsta Bijeljina danas je na Gradskom trgu u okviru „Zimskog korza“ održala akciju pod nazivom  „Humanitarna čajanka“. Cijena čaja i kolačića, koji su volonteri sami pravili je simbolična, a sam prihod od prodaje namjenjen je za pomoć Dnevnom centru za djecu u riziku Centra za socijalni rad.

Luka Milošević, predsjednik aktiva mladih Gradske organizacije Crvenog krsta Bijeljina rekao je da je današnja „Humanitarna čajanka“ njihova prva akcija u novoj godini i ovom prilikom svima je čestitao Novu godinu i predstojeće praznike.



- Iako naše sve akcije nisu humanitarnog karaktera, odlučili smo da početak nove godine započnemo humanitarnom. Sav novac od prodatih kolačića i čaja poklonićemo Dnevnom centru za djecu u riziku, sutra na humanitarnom bazaru koji organizuju mališani ovog Dnevnog centra. Sa njima smo stupili u kontaktakt, tokom naše akcije „Jedan slatkiš, jedno dijete“, kada smo im donirali određen broj paketića, na čemu su oni bili veoma zahvalni. Ipak, smatrali smo da možemo mnogo više i zbog toga smo organizovali ovu akciju“, istakao je Milošević.

- Usluge Dnevnog centra za djecu u riziku koristim već tri godine i veoma mi je lijepo, svi se slažemo. U Dnevnom centru nam pomažu oko svega, prvenstveno od vaspitanja, do pomoći u učenju, vode nas na izlete i pružaju nam mogućnost da se uklopimo u društvo“, kazala je  petnaestogodišnja Olivera Perić, korisnica usluga Dnevnog centra za djecu u riziku.


Semberija info - S. Ristanović