Rasvjetljeno krivično djelo „Razbojništvo“ na štetu zlatarske radnje u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Rasvjetljeno krivično djelo „Razbojništvo“ na štetu zlatarske radnje u Bijeljini


Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, rasvjetli su krivično djelo ,,Razbojništvo“ koje je izvršeno 09.12.2022. godine oko 18,30 časova, na štetu zlatarske radnje u Bijeljini uz pretnju upotrebe vatrenog oružja od strane dva  NN maskirana  lica

Prilikom izvršenja krivičnog djela otuđeno je više muških lanaca žutog zlata, čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 23.000,00 KM.
 
Operativnim radom na terenu policijski službenici Policijske uprave Bijeljina došli su do osnova sumnje da su izvršioci krivičnog djela,, Razbojništvo“ lica H.V. i H.A.oboje iz Tuzle. Naime, navedeni su prema operativnim saznanjima nakon izvršenog krivičnog djela ,,Razbojništvo“ udaljili se izvan granica Bosne i Hercegovine, te je za istim  bila raspisana potraga. Na osnovu raspisane potrage lica su 02.01.2023. godine od strane Granične policije lišena slobode prilikom ulaska u BiH.
 
U toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode, nakon čega će isti biti predati u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini.