Centar za socijalni rad Bijeljina: Božićne pečenice za najugroženije :: Semberija INFO ::

 

Centar za socijalni rad Bijeljina: Božićne pečenice za najugroženije


Centar za socijalni rad Bijeljina, nakon podjele oko dvije stotine novogodišnjih paketa uoči Nove godine za socijalno najugroženije porodice, danas je podijelio tridesetak pečenica za porodice iz ove kategorije. U pitanju je donacija koja je obezbijeđena zahvaljujući  nesebičnosti preduzeća “Intergaj”, izjavio je Milorad Sofrenić, direktor Centra za socijalni rad.



“Zahvalni što smo što desetak godina u nizu imamo ovakvog donatora koji obezbjeđuje božićne pečenice za socijalno ugrožene. Ove godine odabrane su porodice koje se nalaze u najtežem materijalnom stanju. Cilj je da i ove porodice dostojanstveno provedu božićne praznike, onako kako dolikuje i kako ovaj praznik obilježavaju Srbi u ovim danima. Što se tiče broja korisnika socijalne pomoći, njihov broj se stalno povećava, jer su nas zadesile i velike krize, kao što je pandemija virusa korona, a nakon toga je došla i ukrajinska kriza, koja se ekonomski odrazila na standard stanovništva. Trudimo se da pomognemo onoliko  koliko je u našoj moći, počevši od zakonski zagarantovanih prava za ovu kategoriju stanovništva, ali i organizovanjem vanredne pomoći za najugroženiju kategoriju stanovništva”, izjavio je Sofrenić.

Nikola Kuridža, menadžer  u restoranu “Semberski salaš”, kaže da je preduzeće “Intergaj”, na čelu sa direktorom Slobodanom Jovanovićem, i ove godine obezbijedilo pedeset pečenica za porodice koje se nalaze na rubu egzistencije.



“Važno je da božićna pečenica i ove godine bude na trpezama socijalno najugroženijih porodica. U ime preduzeća “Intergaj”, poželio bih svima srećan Badnji dan i srećan Božić, tradicionalnim pozdravom: “Mir Božji, Hristos se rodi”.



Nataša Stjepanović, majka troje maloljetne djece, sa suzama u očima, zahvalila se na ovoj pomoći.

“Za mene i moju porodicu situacija je teška. Zahvaljujem svima koji su organizovali  božićne pečenice. Živimo od dječijeg dodatka koji iznosi 400 KM. Kada se to rasporedi, 200 KM ide za kiriju, ostatak za struju, vodu i vrlo malo ostaje za hranu. Ova pomoć nam izuzetno puno znači i zbog toga zahvaljujem od srca”, rekla je Nataša Stjepanović.


Semberija Info - Lj. Ljubojević