BOŽIĆNI KONCERT MLADIH VIRTUOZA :: Semberija INFO ::

 

BOŽIĆNI KONCERT MLADIH VIRTUOZA


U Centru za kulturu „Semberija“ večeras je održan tradicionalni 12. Božićni koncert polaznika Muzičke škole „Kornelije Stanković“ iz Bijeljine.



Ova muzička škola osnovana je u Ugljeviku prije 15 godina a danas ima odjeljenja i u Bijeljini i Gracu. Zahvaljujući dosadašnjim vanserijskim rezultatima postala je najpoznatija po odsjeku harmonike. Ove godine, u Ugljeviku i Bijeljini školu pohađa oko 70 učenika.



-Istaći ću da smo ove godine ostvarili veliki uspjeh sa dvije pobjede na 72. Svjetskom trofeju harmonike u Kini. Tamo je, u konkurenciji 750 mladih harmonikaša iz cijelog svijeta prvo mjesto osvojio Đorđe Perić u kategoriji Solo a zatim je naš duo u sastavu Đorđe Perić i Nemanja Kalajdžić izborio prvo mjesto u kategoriji Kamerna muzika“, rekao je Slaviša Perić, osnivač i direktor Muzičke škole „Kornelije Stanković“ istakavši opredijeljenost Muzičke škole „Kornelije Stanković“ ka koncertnim turnejama odakle su u prethodnom periodu mladi muzičari u Semberiju donijeli preko 30 pobjeda sa raznih međunarodnih  muzičkih festivala.

Semberija info