Muzika za malu Anastasiju :: Semberija INFO ::

 

Muzika za malu Anastasiju


Udruženje građana ,,Muzički umjetnici Semberije” pod generalnim pokroviteljstvom Grada Bijeljina organizuje koncert Hora i Narodnog orkestra Radio Televizije Srbije pod nazivom ,,Ko to tamo...”, a pod dirigentskom palicom maestra Đorđa Stankovića. Koncert će biti održan 25. Januara, u velikoj sali Centra za kulturu ,,Semberija”, sa početkom u 19 časova.

-Kako je vrijeme praznika i božićnog darivanja odlučili smo da sav prihod od prodaje karata bude uplaćen na račun za liječenje naše sugrađanke male Anastasije Lakić koja boluje od akutne limfoblastne leukemije visokog rizika. Pozitivno iskustvo prethodnih koncerata Banjalučke filharmonije, Simfonijskog orkestra RTS, te Beogradske filharmonije nam je pokazalo da građani Bijeljine žele ovakva kulturna dešavanja u našem gradu. Ovaj put publika će biti u prilici da čuje najpoznatije numere iz domaćih filmova i serija kao što su: Balkan ekspres, Ko to tamo peva, Montevideo, Muzikanti, Kamiondžije, Zona Zamfirova, i drugi, u specijalno rađenim aranžmanima za Hor i Narodni orkestar RTS. Ovo će biti drugo izvođenje ovog koncerta posle veoma uspješnog koncerta održanog u Narodnom pozorištu u Beogradu.  U odnosu na prethodne projekte ovo će biti nešto najpitkije i najpoznatije široj publici.
 
Svojim dosadašnjim djelovanjem kroz Udruženje građana ,,Muzički umjetnici Semberije” osvježili smo kulturnu scenu grada i našoj publici približili koncerte koje su do sada imali priliku da slušaju samo u Beogradu, Novom Sadu i drugim većim gradovima'', preciziraju iz ovog Udruženja.
 
Ulaznice za ovaj nesvakidašnji događaj za naš grad se mogu kupiti na biletarnici Centra za kulturu od ponedjeljka 16. Januara, po cijeni od 15 konvertibilnih maraka.