Novi dom kulture predat na upotrebu mještanima Novih Dvorova :: Semberija INFO ::

 

Novi dom kulture predat na upotrebu mještanima Novih Dvorova


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović večeras je posjetio Mjesnu zajendicu Novi Dvorovi, gdje ga je u novoizgrađenom Domu kulture dočekao veliki broj stanovnika ove mjesne zajednice.



“ Prostorije novoizgrađenog  Doma kulture konačno su opremljene neophodnim sadržajem za ugodan boravak  stanovnika Novih Dvorova u ovim prostorijama. U ovom naselju živi puno i najmlađih naših sugrađana s kojima se dogovaramo kako da opremimo igralište koje se ćemo izgraditi na ovoj lokaciji. Izgradnja Doma kulture, fasade, sistema grijanja i nabavka namještaja koštala je oko 170.000 KM. Planiramo da tokom godine, negdje do avgusta, asfaltiramo i dionicu pristupnog makadamskog puta, te da uredimo prostor oko Doma kulture i da izgradimo novo dječije igralište. Mališani će ovom prilikom dobiti i paketiće, kako bi što radosnije ušli u ovu godinu I u drugo polugodište”, izjavio je gradonačelnik Petrović.



Srđan Ljuboja, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Novi Dvorovi kaže da stanovnicima ovog naselja, u kome živi više od petsto porodica, Dom kulture puno znači.



“U ovom naselju žive ljudi koji su tokom rata došli iz brojnih opština širom BiH. Dobili smo grijanje  u Domu kulture i neophodnu opremu. Imamo obećanje od gradonačelnika da će u ovoj godini biti asfaltiran dio pristupne ulice i izgrađeno dječije igralište, tereni za mali fudbal i basket. Ovdje ćemo imati prostorije za rad Mjesne zajednice Novi Dvorovi i čitaonicu u kojoj će se okupljati stanovnici našeg naselja”, kaže Ljuboja.

(Semberija Info)