BIJELjINA - GRADSKA UPRAVA: PRIJEM ZA NAGRAĐENE SUGRAĐANE :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA - GRADSKA UPRAVA: PRIJEM ZA NAGRAĐENE SUGRAĐANE


Gradonačelnik Ljubiša Petrović, organizovao je prijem za nagrađene za najljepše okićenu kuću, okućnicu, balkon i izlog, a uručene su i novčane nagrade. Gradonačelnik Petrović je čestitao svima, a posebno  njegovim izabranicima - porodici Vićanović iz Suvog Polja, koji su, po njegovom mišljenju, bili najljepše okićeni, jer kako je naglasio, “najsjajniji ukras njihove kuće je četvoro preslatke dječice”.

Majka četvoro mališana Aleksandra Vićanović iz Suvog polja, zahvalila se za nagradu koju su dobili kao nagradu “Izbor gradonačelnika”.
- Dvorište i kuću ukrašavamo svake godine, a to svakako činimo zbog naše djece koja učestvuju u ukrašavanju”, rekla je Vićanovićeva.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović je istakao da je Gradska uprava prvi put organizovala javni poziv ove vrste.
- Raspisivanjem javnog poziva motivisali smo sugrađane da se dodatno potrude i dekoracijama i kreativnošću uljepšaju, kako  svoje domove i poslovne prostore, ali i svoj grad u vrijeme u vrijeme praznika, a sa ovom praksom ćemo nastaviti i u narednom periodu”, rekao je Petrović.



Dobitnica treće nagrade za najbolje ukrašen balkon, Sanja Trifković izjavila je da je ovo lijepa prilika da se u ljudima probudi kreativnost.
- Dekorisanjem u vrijeme praznika doprinosimo i da naš grad bude još ljepši u vrijeme praznika”, rekla je Trifkovićeva.

Zahvalnost na nagradi, ali i organizovanju takmičenja, izrazila je i Smiljana Stajić koja je doila prvu nagradu za ukrašen izlog poslovnog prostora Cvjećara “Cvjetni kutak Smilje”. Za organizovanje takmičenja koje doprinosi uljepšavanju grada u vrijeme praznika, zahvalio se Đuro Blagojević koji je nagrađen za najljepšlje okićenu i ukrašenu kuću i okućnicu. Zahvalnost u ime učesnika javnog poziva, izrazila je i Branka Đurović koja je dobila prvu nagradu za  najljepši okićen balkon.

​Podsjećamo da je prvu nagradu za najbolje okićenu i ukrašenu kuću i okućnicu u iznosu od 1.000 KM dobio je Željko Zekić, drugu, nagrada u iznosu od 500 KM Đuro Blagojević, a treću u iznosu od 300 KM Petar Maksimović. Za najbolje ukrašen balkon, prvu nagradu od 1.000 KM dobila je  Branka Đurović, drugu od 500 KM Zorica Jovanović, a treću u iznosu od 300 KM Sanja Trifković. Za najbolje ukrašen izlog poslovnog prostora sa 1.000 KM nagrađena je Cvjećara “Cvjetni kutak Smilje”, a druga od 500 KM UR „Vučko“.

Nagrada „Izbor gradonačelnika“ u iznosu od 1.000 KM dodijeljena je Dušku Vićanoviću, a zbog velikog interesovanja, za sve preostale dostavljene prijave koje nisu nagrađene u kategoriji najbolje okićene i ukrašene kuće i okućnice u visini iznosa treće nagrade, odnosno, po 300 KM su dobili Dragica Novaković, Dušica Perić i Vesna Bradarić Dujković.


Semberija info - O. Stjepanović