POLICIJSKA UPRAVA BIJELjINA O REZULTATIMA RADA U JULU OVE GODINE: RASVIJETLjENOST KRIVIČNIH DJELA 73 ODSTO :: Semberija INFO ::

 

POLICIJSKA UPRAVA BIJELjINA O REZULTATIMA RADA U JULU OVE GODINE: RASVIJETLjENOST KRIVIČNIH DJELA 73 ODSTO


Na području Policijske uprave Bijeljina u julu je evidentirano ukupno 85 krivičnih djela , od čega 70 krivičnih djela opšteg kriminaliteta, osam krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, tri krivična djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga i četiri krivična djela protiv bezbjednosti saobraćaja. Koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela iznosi oko 73 odsto, što je dobar rezultat, izjavio je na redovnoj konferenciji za štampu u Policijskoj upravi Bijeljina Žarko Ćosić, načelnik PU Bijeljina.
 
 „Tokom jula evidentirano je 114 saobraćajnih nezgoda u kojima je pet osoba teško i 35 lakše povrijeđeno. U julu nije bilo saobraćajnih nezgoda sa poginulima, ali, nažalost, prije dva dana dogodila s esaobraćajna nezgoda u kojoj su dvije osobe izgubile život. Neprilagođena brzina uslovima puta je jedan od glavnih uzroka saobraćajnih nezgoda. Zbog toga policija kontinuirano realizuje akcije koje se odnose na pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na brzinu kretanja vozila,  vožnju pod dejstvom alkohola i opijata. Zbog toga se koriste „presretači“, radarski uređaj „Dual“ i sve ono što građane, možda, ponekad i nervira, ali ih postavljamo tamo gdje se najčešće događaju saobraćajne nezgode“, istakao je Ćosić.