POTPISAN KOALICIONI SPORAZUM PARLAMENTARNIH STRANAKA :: Semberija INFO ::

 

POTPISAN KOALICIONI SPORAZUM PARLAMENTARNIH STRANAKA


Kako je najavljeno, danas je u Centru za kulturu u ,,Semberija’’ potpisan koalicioni sporazum ,,Principi Narodne koalicije – Pokrenimo Bijeljinu’’. Najavljeno je da će sporazum „Principi Narodne koalicije – Pokrenimo Bijeljinu“, odnosno referendum i opoziv gradonačelnika Bijeljine koji je zakazan za 19. mart, trebalo je da potpiše deset političkih partija iz Bijeljine, koje imaju svoje odbornike u Skupštini grada Bijeljina.

Principe Narodne koalicije o zajedničkom djelovanju je trebalo da potpišu predstavnici parlamentarnih stranaka u Skupštini grada. U ime Saveza nezavisnih socijaldemokrata potpis je trabalo da stavi Miroslav Milovanović , DEMOS-a Milan Dakić, RSS Darko Mitrić, SDS Semberija Predrag Jović, Socijalističke partije Nedeljko Jović, Ujedinjene Srpske Milan Trninić, Stranke demokratske akcije Mustafa Gradašćević, Pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović, DNS-a Cvijetin Lukić i NPS-a Diko Cvijetinović. Međutim, na potpisivanju nije bio predstavnik RSS Darko Mitrić.

Na pitanje novinara zašto RSS na potpisivanje sporazuma nije došao Darko Mitrić, Miroslav Milovanović, šef Štaba za opoziv gradonačelnika, rekao je da neće dozvoliti nikome da ih ucjenjuje.



- Mi u ovo idemo sa njima ili bez njih. Ja sam juče rekao i na Štabu i na zajedničkom sastanku da nećemo dozvoliti da nas bilo ko ucjenjuje, pa tako ni RSS. U tom smislu, njima su vrata otvorena i sve je do njih. Žao mi je što nisu tu, ali nas ne mogu zaustaviti u namjeri u koju smo pošli i krivo mi je što ove Principe nisu prihvatili i potpisali“, rekao je Milovanović i naglasio da će u narednom periodu, prema potpisanim sporazumima, raditi na infrastrukturi i u selu i u gradu, sa podjednakim tretmanom.

-Smatramo da Bijeljina kao moderan grad ne može da nema svoju sportsku dvoranu, da nema šetalište, pozorište. Bijeljina se nalazi između dvije rijeke, a nema nijednu gradsku plažu. Ne smijemo dozvoliti da Bijeljina ikad više bude talac jednog čovjeka", rekao je Milovanović, tvrdeći da Bijeljina više ne može biti grad u kojem se promovišu netrpeljivost, mržnja, nepoštovanje, nego mora biti grad mladosti, sporta i kulture.

-Svi smo saglasni sa tim da Bijeljina već dvije godine stoji i ništa se ne dešava. Zbog toga naš slogan i jeste ,,Pokrenimo Bijeljinu", rekao je Milovanović, a  predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević potvrdio da će se ove sporazume podržati I druge političke stranke, predsjednici savjeta mjesnih zajednica, predstavnici NVO, sportskih klubova i mnogi drugi društveno-politički činioci u gradu.
 
-Mnogo je razloga za nezadovoljstvo stanjem u kojem se trenutno nalazi grad i mislim da ne smijemo sebi više nikada dozvoliti da budemo talac jednog čovjeka da grad ide u pravcu izolacije da se ne rješavaju krupni problemi, te smo u tom smislu i koncipirali ove principe. Iz naših principa se jasno vidi šta nam je cilj, ideja i namjera da pokrenemo sve ono što je tapkalo u mjestu, velike projekte, a za što sigurno nije odgovorna Skupština grada, jer je prihvaćeno 93 odsto prijedloga gradonačelnika u prethodne dvije godine, iako se sa nekima nismo slagali. Prošlo je već dvije godine, a ništa se nije promijenilo i bili smo primorani da pokrenemo ovaj postupak", rekao je Aleksandar Đurđević.