Dodijeljeno priznanje “Zaslužna žena grada Bijeljina”: Ove godine nagrađeno pet žena :: Semberija INFO ::

 

Dodijeljeno priznanje “Zaslužna žena grada Bijeljina”: Ove godine nagrađeno pet žena


Povodom Osmog marta - Međunarodnog praznika žena, danas je u Centru za kulturu “Semberija” dodijeljeno tradicionalno priznanje najzaslužnijim ženama Bijeljine koje su svojim radom i društvenim angažmanom obilježile proteklu 2022. godinu.

Ove godine priznanje “Zaslužna žena grada Bijeljina” dobile su: Tanja Lazić, muzejski savjetnik u Muzeju Semberije, Ramiza Bogaljević, predsjednica Udruženja građana “Žena” iz Janje, Đuja Pejić, dugogodišnja predsjednica Udruženja žena za borbu protiv karcionoma dojke “Gea”, Mara Radovanović, osnivač Udruženja žena “Lara” i Slavica Antić, penzionisani profesor ruskog jezika i književnosti, aktivistkinja u nekoliko udruženja građana koja su angažovana na promociji zaštite životne sredine.



Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, čestitajući dobitnicama ovog priznanja Međunarodni praznik žena - Osmi mart, istakao je da su žene svojim znanjem, vještinama i upornošću učinile naše društvo naprednijim, ljepšim i humanijim.

 “Žene su pokazale kako se može biti stub porodice i šire društvene zajednice. Svojim radom i angažmanom svima nama su pokazale kako da prepoznamo istinske ljudske vrijednosti, ljubav i međusobno poštovanje. Ovakva priznanja motivišu i druge pripadnice ljepšeg pola”, istakao je gradonačelnik Petrović, naglasivši da žene imaju istančan ukus za estetiku, eleganciju, a prije svega za nesebičnu ljubav i podršku koju pružaju majke, kćerke, sestre i supruge. 

Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada biranim riječima obratio se pripadnicama ljepšeg pola, istakavši da je manje bitno obilježavanje jednog dana u godini, koliko je važno da ženama svaki dan bude radostan u društvu njihovih očeva, muževa i sinova.

“Čestitam damama koje su dobile ovo priznanje i drago mi je da su institucije prepoznale njihov rad, trud i doprinos razvoju našeg grada. Priznanja treba da budu primjer i podstrek za druge”, istakao je Aleksandar Đurđević.

Ljubica Mlađenović, ispred Odjeljenja za društvene djelatnosti, izjavila je da su u proteklim godinama po tri žene dobijale godišnje priznanje, a sada je povećan broj na pet nagrađenih žena, jer je sve više žena koje zaslužuju da dobiju ovo priznanje.

“Žene potvrđuju da se stvari mogu mijenjati na bolje, bilo da je riječ o inženjerima, profesorima, ekolozima, pravnicima, osnivačima udruženja građana. Vjerujem da će iz godine u godinu biti sve više žena koje zaslužuju ovo priznanje”, istakla je Ljubica Mlađenović.


Semberija Info