DODIK: AMERIČKI AMBASADOR SE MIJEŠA U UNUTRAŠNjA PITANjA BIH :: Semberija INFO ::

 

DODIK: AMERIČKI AMBASADOR SE MIJEŠA U UNUTRAŠNjA PITANjA BIH


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, izjavio je danas prije početka sastanka  Bijeljini, sa ratnim oficirima i komandantima Vojske Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova, da se američki ambasador u BiH Majkl Marfi ponaša kao predsjednik političke partije i miješa se u unutrašnja pitanja u BiH.

- Marfi inače pripada onoj generaciji koja je vaspitana na američkom nasilju koje je ovdje vladalo nakon građanskog rata u BiH - rekao je Dodik ,komentarišući saopštenje Ambasade SAD u BiH u kojem su najavljeno usvajanje zakona o NVO i uvrštavanja klevete i uvrede u Krivični zakon RS.

-Zakoni koje Republika Srpska namjerava da usvoji ne tiču SAD-a, već tretiraju samo obavezu da onaj ko primi međunarodna strana sredstva, a registrovan je po Zakonu o udruženjima i organizacijama Republike Srpske, mora to da prijavi Ministarstvu pravde”, istakao je Dodik.

Dodao je da će zakon o NVO koji Republika Srpska namjerava da usvoji biti identičan američkom, upitavši kao Amerikanci mogu imati takav zakon, a ostali ne. Govoreći o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske kojim se, između ostalog, uvodi odredba za uvredu i klevetu, Dodik je rekao da iza ovog nacrta ne stoji namjera progona i da će svako mišljenje biti razmotreno kroz javnu raspravu.

(Semberija info)