Dodik sa ratnim oficirima i komandantima VRS i MUP-a :: Semberija INFO ::

 

Dodik sa ratnim oficirima i komandantima VRS i MUP-a


Nakon današnjeg sastanka sa ratnimi oficirima i komandantima Vojske Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova, predsjednik Republike Milorad Dodik izjavio je dasu oni iskreni patrioti koji su najzaslužniji za odbranu Srpske u cjelini.

-Mi zvaničnici i funkcioneri imamo obavezu da se s njima srećemo širom Srpske i da im prezentujemo situaciju, jer se radi o ljudima koji su u veoma delikatnim uslovima rukovodili operacijama bitnim za Republiku Srpsku koji dodatno razumiju i sadašnja kretanja i procese", istakao je Dodik.



On je rekao da je na sastanku govorio o tome kako stoji Republika Srpska u političkom, ekonomskom i socijalnom smislu, kako stoji na nivou BiH i regiona i kakve su refleksije na Srpsku vezano za sukob u Ukrajini, te politike u odnosu na zapad i na Rusiju.

-To je nešto što apsolutno treba da podijelimo sa ovim ljudima koji su patriote i koji su zainteresovani za stanje u Republici Srpskoj, to samo tako treba razumjeti, iako će neki i to prikazati kao nešto drugo", dodao je Dodik.

Ratni načelnik štaba Garde "Panteri" Niko Sijerić rekao je da su ratni oficiri i komandanti Vojske Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova sa područja Semberije i Majevice večeras u Bijeljini sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom razgovarali i o eventualnim reformama iz oblasti boračko-invalidske zaštite.

Sijerić je rekao i da su ratni oficiri i komandanti Vojske Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova sa područja Semberije i Majevice naglasili da ne mogu ostati ni slijepi, ni gluvi na javne izjave prvog čovjeka grada Bijeljina koji negira institucije Srpske.

- Gradonačelnik Ljubiša Petrović nema nikakvu saradnju, a pritom i omalovažava naše kategorije", rekao je Sijerić.

(Semberija info)