SAOPŠTENjE ZA JAVNOST: SPORTSKA DVORANA (RELOKACIJA PROJEKTA) :: Semberija INFO ::

 

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST: SPORTSKA DVORANA (RELOKACIJA PROJEKTA)


Očigledno je da gradonačelnik Ljubiša Petrović sa svojim saradnicima, pod pritiskom javnosti gubi kompas i u jeku svoje kampanje za opstanak na poziciji prvog čovjeka grada donosi iznuđena rješenja za projekte, ne obazirući se  na potrebe stanovništva.

Tako je i sa projektom sportske dvorane, kojoj  jeste mjesto na Gradskom stadionu, ali ne i gdje  je gradonačelnik Petrović zamislio.

Locirajući je na samo 100 metara od Gradskog parka, dakle u neposrednoj administrativnoj zoni grada, na prostoru gdje putna infrastruktura, prilaz i parking  ne zadovoljavaju potrebe objekta takvog kapaciteta, gradonačelnik iz neznanja,  čini ogromnu štetu i namjeni sportske dvorane, ali  i stanovništvu okolnih ulica.

Prvobitno rješenje  zamišljeno  je  tako da se sportska dvorana gradi sa južne strane stadiona, prema lokalitetu „Grmić“ gdje je planiran putni prilaz sa 3 trake,  i veliki parking  iz pravca  naselja Bukreš.

Prostor na kome je sada predviđena izgradnja treba da ostane na usluzi građanstvu, za rekreaciju sa sadržajima takve namjene.

Mještani ulica: Mileševska, Sofke Nikolić, Sokolska, Balkanska, Kneza Miloša apeluju na gradonačelnika da još jednom preispita realizaciju izgradnje i  da  dodje do relokacije ovog projekta,  na obostrano zadovoljstvo.

Stanovnici ovog dijela grada će,  zasigurno,  uzeti ozbiljno učešće na javnoj raspravi koju je gradonačelnik najavio.

Grupa građana, mještani ulica:
Mileševska, Sofke Nikolić, Sokolska, Balkanska i Kneza Miloša