Bijeljina je zatočenik nerada aktuelnog gradonačelnika :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina je zatočenik nerada aktuelnog gradonačelnika


Prepuna sala Doma kulture u Dvorovima samo pokazuje da će građani Dvorova i okolnih mjesnih zajednica u ogromnoj većini izaći na referendum i  glasati za opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića, izjavio je  večeras  Miroslav Milovanović (SNSD) u prepunoj sali dvorovljanskog Doma  kulture na tribini Narodne koalicije “Pokrenimo Bijeljinu”.



“Mi večeras nismo došli ovdje da bilo koga rušimo, već da razgovaramo s građanima, da uz njihovu pomoć i  podršku opozovemo gradonačelnika Petrovića, jer želimo da zajedno pokrenemo Bijeljinu koja već pune dvije godine od njegovog izbora za gradonačelnika stoji i nalazi se u izolaciji. On je doprinio da se Bijeljina izoluje prema institucijama Republike Srepske, ali se izolovao i u odnosu na političke partije koje su ga predložile za gradonačelnika. Pozivam građane da 19. marta pokrenemo opoziv gradonačelnika Petrovića”, naglasio je Milovanović, istakavši da ima puno razloga za opoziv aktuelnog gradonačelnika, jer se nije bavio nadležnostima i poslovima za koje je izabran, već se bavio visokom politikom i stvarima koje nisu u njegovoj nadležnosti.



“Ono što treba da radi, on ne radi. Veliki je broj razloga koje smo naveli, a među njima je i prisvajanje neradne nedjelje od strane gradonačelnika kao njegovog ličnog  uspjeha. On uz to širi i dezinformacije kako ćemo nakon njegovog opoziva ponovo da vratimo radnu nedjelju”, istakao je Miroslav  Milovanović.



Nedeljko Jović (Socijalistička partija) izjavio je da su se građani Dvorova okupili da iskažu jedinstvo  i  potvrde da  su za opoziv aktuelnog gradonačelnika.

“Ovaj pravac od kružnog toka ka Rači pokazuje da jeste za opoziv gradonačelnika, jer su građani i savjeti mjesnih zajednica ovog područja u protekle dvije godine dobili samo obećanja. Puno je obećavao, ali ništa nije ispunio. Njegova politika se zasniva na demagogiji  i  zbog toga je sazrelo vrijeme za promjenu. Ubijeđen sam da će 19. marta građani izaći  i  glasati za  njegov  opoziv, te  da ćemo zajedno  i  timski pokrenuti naš grad. Mi smo drugi grad po veličini u Republici Srpskoj  i  ne smijemo dozvoliti da grad više stagnira. Imamo veliko gradilište, gradi se autoput, tako da moramo na vrijeme preuzeti priključak za nove strane investicije  i nova radna mjesta. Ne smijemo dozvoliti da nam autoputem  ljudi odlaze iz Bijeljine. Zbog toga ovdje moramo stvoriti bolje uslove za život”, naglasio je Jović.



Milenko Zupur (DNS) izjavio je da Bijeljinci i Semberci u ovim trenucima imaju i pametnijeg posla od organizovanja referenduma, ali, rukovodeći se onom narodnom: “Ono što se mora, ni teško nije”.



 “Mora se ispraviti greška koja je napravljena prije dvije godine, jer je on greškom došao na čelo ovog grada. Ići ćemo, ukoliko treba, i na nove izbore, pa neka narod odluči. Dvije godine je Bijeljina zatočenik nerada Ljubiše Petrovića. Bijeljina je izgubila dvije godine, tako da ćemo morati uložiti puno truda da bismo nadoknadili ono što je propušteno da se uradi”, izjavio je Milenko Zupur.

Boban Jovičević (DEMOS) izjavio je da nekoliko stotina ljudi, okupljenih večeras u Dvorovima daje puni legitimitet i podršku za opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića.



“Grad je u protekle dvije godine doživio opštu stagnaciju, nije bilo razvoja i napretka. Izolovali smo se u svakom pogledu, prije svega u privrednom i ekonomskom. Ovoliko interesovanje građana za ovu tribinu pokazuje da će Ljubiša Petrović, kao loš menadžer i loš gradonačelnik, biti opozvan 19. marta. Pozivam sve građane Semberije da izađu na referendum i da opozovu gradonačelnika Petrovića, jer je nenamjenski trošio budžetska sredstva, nanoseći ogromnu štetu građanima i narodu Semberije”, izjavio je Jovičević.

Semberija info