DOM ZDRAVLjA: ZAPOSLENI ISPRATILI NAČELNICU PORODIČNE MEDICINE U PENZIJU :: Semberija INFO ::

 

DOM ZDRAVLjA: ZAPOSLENI ISPRATILI NAČELNICU PORODIČNE MEDICINE U PENZIJU


Prije nekoliko dana, u velikoj sali Doma zdravlja, zaposleni u ovoj zdravstvenoj utanovi u penziju su ispratili dugogodišnju načelnicu Službe porodične medicine prim. dr Maru Mitrić, specijalistu opšte medicine.

Prim dr. Mara Mitrić rođena je 1958. godine u Bijeljini. Medicinski fakultet završila je u Tuzli 1983. godine, specijalizaciju iz opšte medicine 1994. godine u Beogradu, a doedukaciju iz porodične medicine 2005. godine u Doboju. Tokom svoje profesinalne karijere, na mjestu načelnika Službe opšte medicine Doma zdravlja Bijeljina nalazi se od 1996. godine, a od 2004. godine imenovana za rukovodioca Projekta porodične medicine kao i Programa prevencije masovnih i nezaraznih bolesti u DZ Bijeljina. Takođe, bila je mentor studentima medicine, član komisije za unapređenje kvaliteta rada i komisije za stručnu pomoć u izradi pravilnika o sistematizaciji poslova.



U roku pandemije Kovid-19, obavljala je dužnost koordinatora regionalnog Kovid karantina u Bijeljini. Autor je nekoliko stručnih radova iz oblasti porodične medicine i aktivni je član Udruženja ljekara porodične medicine Republike Srpske. Od strane Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske 2013. godine dodijeljen joj je naziv primarijusa.

​Menadžment i kolege iz Doma zdravlja, zahvalili su se na dugogodišnjoj dobroj saradnji i kolegijalnosti i poželjeli prim. dr Mari Mitrić dobro zdravlje i lijepe penzionerske dane.