Počeo takmičarski dio festivala „Dani harmonike“ :: Semberija INFO ::

 

Počeo takmičarski dio festivala „Dani harmonike“


U Centru za kulturu „Semberija“ Bijeljina danas je u okviru 15. po redu Međunarodnog festivala „Dani harmonike“ počeo  takmičarski dio programa. 

Slaviša Perić, direktor Muzičke škole „Kornelije Stanković“ i organizator festivala, kazao je za portal „Semberija info“ da će u okviru takmičarskog dijela programa biti održane i kvalifikacije za izbor kandidata za Svjetski kup koji će se održati u Bijeljini i Ugljeviku u septembru ove godine.

-Danas u okviru takmičarskog dijela programa učestvuje studentska kategorija. U današnjoj kategoriji imamo 12 takmičara i to su studenti iz nekoliko Muzičkih akademija iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Crne Gore, Slovačke i Bugarske. Na ovogodišnjem takmičenju „Dani harmonike“ okupljeno je 150 solista iz ukupno 20 zemalja“, rekao je Perić.



Svečano otvaranje, 15. po redu Međunarodnog festivala „Dani harmonike“, biće održano večeras, 28. aprila u Ugljeviku. Na svečanom otvaranju u Centru za kulturu „Filip Višnjić“ večeras u 20 časova nastupiće Laureati prethodnih festivala, Jurij Šiškin, Artjom Nižnik, Radu Ratoi i Aleksej Murza.