Na međustranačkom sastanku predstavnika parlamentarnih stranaka dogovoreno: Redovna sjednica Skupštine grada osamnaestog maja :: Semberija INFO ::

 

Na međustranačkom sastanku predstavnika parlamentarnih stranaka dogovoreno: Redovna sjednica Skupštine grada osamnaestog maja


Na međustranačkom sastanku predstavnika parlamentarnih stranaka koji imaju odbornike u Skupštini grada Bijeljina danas je dogovoreno da se 21. redovna sjednica Skupštine grada održi 18. maja.

Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević izjavio je nakon međustranačkog sastanka da će poziv za ovu sjednicu biti upućen, najvjerovatnije, tokom sutrašnjeg dana.



“Ovo je, po pitanju materijala, najobimnija sjednica Skupštine garda u ovom mandatu. Imamo na dnevnom redu oko četrdeset i sedam tačaka. Nije sporan broj tačaka, ali je zanimljivo to da imamo oko pedeset hiljada štampanih stranica materijala koje Stručna služba treba da pripremi. Svaki pojedinačni radni materijal za odbornike imaće od hiljadu do 1.500 stranica, tako da je prilično obiman posao pred zaposlenima u Stručnoj službi Skupštine grada. Dogovoreno je da, ukoliko bude neophodno, još neke tačke dnevnog reda pripremimo za razmatranje  u redovnoj proceduri i da ih uvrstimo u dnevni red”, istakao je Đurđević, naglasivši da od važnih tačaka treba izdvojiti izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave  za 2022. godinu.



 “Razmatraćemo Izvještaj Komisije za sprovođenje opoziva, više odluka o pristupanju izradi regulacionih planova, razmotrićemo nekoliko odluka imovinsko - pravne prirode, a tu su i program za podsticaj poljoprivredne proizvodnje, za izgradnju komunalne infrastrukture, puteva i javne rasvjete. Razmotrićemo i veći broj izvještaja o radu javnih ustanova i preduzeća, ali i još neke tačke koje će biti razmotrene na narednoj redovnoj sjednici Skupštine grada”. 

Đurđević je napomenuo da je u prethodnom mandatu insisitirao na tome da veći dio radnog materijala ide elektronskim putem, kako bi se izbjeglo štampanje na desetine hiljada stranica papira.
“Moramo iskoristiti blagodeti novih tehnologija, jer se za godinu dana potroši oko milion stranica papira za radne materijale. Mi smo uspjeli smanjiti tu brojku za osamdeset odsto u prošlom mandatu, ali na početku ovog mandata nismo imali veći uspjeh s tom inicijativom, jer većina odbornika želi da dobije štampani materijal za sjednicu. Najavljujem da ćemo ponovo pokrenuti tu inicijativu i da ćemo insistirati da što više odbornika koristi radni materijal koji dobiju elektronskim putem”, izjavio je Aleksandar Đurđević. 


Semberija info