Predavanje na temu “Jasenovac u kulturi sjećanja” :: Semberija INFO ::

 

Predavanje na temu “Jasenovac u kulturi sjećanja”


Predavanje na temu “Jasenovac u kulturi sjećanja”organizovala je biblioteka “Filip Višnjić”, a predavač, profesor istorije u OŠ “Knez Ivo od Semberije”  Neven Tešanović,  naglasio je da je Jasenovac “najveća rana srpskog naroda”.

-Živimo u licemjernom vremenu u kom se pokušava umanjiti broj žrtava, a pokušava s promjeniti i sam karakter Jasenovca, koji pokušavaju predstaviti kao radni logor i mjesto gdje su zbrinjavana djeca”, rekao je Tešanović i naglasio da je to “vrijeđanje žrtava i kompletno srpskog naroda”.



-Naša obaveza je da to ne dozvolimo, jer to bi značilo ponovno ubijanje žrtava”, rekao je Tešanović i naglasio da je obaveza svih nas da “gradimo kulturu sjećanja na jasenovačke žrtve”. Direktor biblioteke Željana Arsenović istakla je da je predavanje veoma značajno i da je ovo svojevrstan istorijski čas o Jasenovcu i žrtvama ovog zloglasnog koncentracionog logora.

-Rado smo prihvatili i podržali prijedlog profesora istorije Nevena Tešanovića da se organizuje istorijski čas “Jasenovac u kulturi sjećanja”, jer ne smijemo zaboraviti nevine stradale žrtve u koncentracionom logoru Jasenovac”, rekla je Arsenovićeva.

Semberija info