BOLNICA “SVETI VRAČEVI”: OBILjEŽEN MEĐUNARODNI DAN BABICA I UPRILIČEN DAN OTVORENIH VRATA ZA TRUDNICE :: Semberija INFO ::

 

BOLNICA “SVETI VRAČEVI”: OBILjEŽEN MEĐUNARODNI DAN BABICA I UPRILIČEN DAN OTVORENIH VRATA ZA TRUDNICE


Danas se obilježava Međunarodni dan babica, jedne od najljepših profesija u zdravstvu. Povodom toga održana su stručna predavanja u našoj ustanovi na temu aktuelnosti u zdravstvenoj njezi u ginekologiji i akušertsvu.

Prof. dr Zlatko Maksimović direktor bolnice pozdravio je današnje goste i posebno poslao čestitke svim babicama i čestitao im njihov dan. Istakao je da je babica kao struke sve manje i zbog toga se posebno zalagao da srednja medicinska škola u Bijeljini obezbijedi jedan razred ginekološko - akušerskih sestara kako bi tog kadra u budućnosti bilo više.  



Današnje gošće Nikolina Cvjetinović glavna sestra Ginekološko – akušerskog odjeljenja, JZU Bolnica Zvornik i Jelena Tanasković , glavna sestra Ginekološko – akušerskog odjeljenja Univerzitetske bolnice Foča iznijele su iskustva babica od momenta ulaska trudnice u porodilište, njenog boravka u bolnici , pa do izlaska.

O ulozi i značaju babice govorile su i Jasminka Jović , glavna sestra Ginekološko – akušerskog odjeljenja, JZU Bolnica “ Sveti Vračevi” , Zorana Novaković med.sestra i Dragana Gajić akušerska sestra i pohvalili se jako divnim rezultatima i napretku u našoj ustanovi što se tiče samih procedura u porodilištu. Koleginice iz ambulante za specijalističke konsultacije iz ginekologije, JZU Dom zdravlja Bijeljina, Andrijana Todić babica i Naja Savić med.sestra takođe su se pridružile učestvovanju u ovom lijepom događaju I prezentovale rad školice za trudnice u okviru rada dispanzera.



Stručni skup zatvorila je glavna sestra Bolnice “ Sveti Vračevi” Bijeljina Milica Dikić i čestitala dan babica. Povodom dana babica danas smo prvi put u JZU Bolnica “Sveti Vračevi” i omogućili budućim majkama da posjete porodilište i upoznaju osoblje kako bi riješili sve nedoumice.

Trudnicama se obratila prim. dr Nela Mitrović, pomoćnik direktora za medicinska pitanja , glavna sestra bolnice Milica Dikić , spec. ginekologije Miomira Brkić i Jasminka Jović glavna sestra odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo.