Kros RTS-a: Dolazak na cilj učesnika štafetne trke Bogatić-Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

Kros RTS-a: Dolazak na cilj učesnika štafetne trke Bogatić-Bijeljina


Atletska trka Kros RTS-a, dio je manifestacije „Bijeljini na dar”, koja je održana u organizaciji  Gradske uprave Grada Bijeljina, a koja je  prethodnih dana obuhvatila brojne programske sadržaje.



Ove godine, Kros serija RTS-a prvi put  je napustila granice Srbije , jer je jedno takmičenje održano i u Bijeljini. Učesnici  današnje štafetne trke od Bogatića do Bijeljine, tako su na simboličan način povezali narod s obje strane rijeke Drine,a u trci je učestvovalo više od stotinu atletičara iz Bogatića i Bijeljine, na relaciji dugoj 22 kilometra.



-Štafeta Bogatić-Bijeljina, na simboličan način vezuje isti narod sa obje strane Drine i to je bio uvod u Kros seriju RTS-a, koja prvi put od 1991. godine, kada je nastalo ovo sportsko takmičenje, prelazi formalne granice Srbije. Zadivljen sam organizacijom događaja , kako Grada Bijeljina tako i suorganizatora opštine Bogatić” istakao je je Stevan Kovačević, direktor Krosa RTS-a.



Bijeljinska atletičarka Ema Kovač predala je štafetu na cilju i  naglasila da je ovo veliki događaj za sportiste Srbije i Republike Srpske.



- Uživali smo u trci iako je padala kiša. Sportisti iz Republike Srpske i Srbije uvijek treba da se drže zajedno jer smatram da smo jedno” poručila je je Kovačeva.

Ovom prilikom predstavnici Grada Bijeljina i opštine Bogatić, potpisali su i Povelju o saradnji.



-Povelja je prije svega zamišljena kao jedan simboličan gest koji pokazuje da Drina spaja jedan te isti narod koji živi sa obje strane ove rijeke i cijeli ovaj projekat „Bijeljini na dar” i Kros RTS-a je orijentisan u tom pravcu, odnosno da Srbi treba da se povežu kroz kulturu i sport, a onda će doći i druga povezivanja”,rekao je  Radoslav Ostojić, savjetnik gradonačelnika Bijeljine.



Dekan Pedagoškog fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo Dalibor Stević, pozvao je sve Bijeljince da u subotu prisustvuju atletskoj trci koja počinje u 9.00 časova, ali i druženju na Pedagoškom fakultetu u 11.00 časova,  sa  sportskim legendama i olimpijcima, među kojima  če biti  i Davor Štefanek.



(Semberija info)