Dašnica bogatija za 250 kilograma šaranske mlađi :: Semberija INFO ::

 

Dašnica bogatija za 250 kilograma šaranske mlađi


Sportsko ribolovno društvo ''Riba'' iz Bijeljine obogatilo je danas šaranskom mlađi ribolovne vode kojima gazduje. Zahvaljujući ovakvim akcijama šaranski riblji fond se obnavlja, a više je i ribolovaca.



-Nastavljamo praksu poribljavanja dva puta u toku godine,ovaj put puštamo 250 kiligrama šaranske mlađi, težine do 250 grama.Poribljavanje se vrši prema svim propisanim normama, a šaranska mlađ je prilagodljiva ovim vodama i daje najbolje rezultate.S obzirom da je ovaj kanal veza između Drine i Save, ovim praktično vršimo i poribljavanje Save i Drine.Ribolovci koji pecaju na kanalu, znaju da je riblji fond značajno obogaćen, a svakako se treba zahvaliti i svima onima koji su doprinjeli da ovaj kanal izgleda lijepo i da kroz njega protiče čista voda”,rekao je Miodrag Đukić predsjednik Sportskog ribolovnog društva „Riba.


 
Redovne godišnje akcije poribljavanja primjer su kako čovjek može da se oduži prirodi, a bogatijem ribljem fondu najviše se raduju ribolovci.



– Na našim vodama pecamo pretežno šarana. Imamo i soma, mrene, škobalja, klena ,pa i kečige, koje ima na Savi. Mnogo je popularnih mjesta za pecanje u Semberiji od Save, Drine, preko Janje do vještačkih jezera i kanala Dašnica”, ističe Đukić.



Dozvola za pecanje iznosi  98  KM, a  za  lica starija od 65 godina je 53 KM.Ove godine je uvedena i obaveza polaganja ribarskog ispita, koja za lica koja već imaju dozvolu, iznosi 10 konvertibilnih maraka.



(Semberija info)