KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG OPSTRUKCIJE JAVNE NABAVKE ZA DEZINSEKCIJU :: Semberija INFO ::

 

KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG OPSTRUKCIJE JAVNE NABAVKE ZA DEZINSEKCIJU


Na danas održanoj vandrednoj konferenciji za medije, predstavnici Gradske uprave Grada Bijeljina ,javnost su upoznali sa opstrukcijom javne nabavke za dezisenkciju u Bijeljini i podnošenjem krivičnih prijava protiv pet firmi, zbog sumnje za obstruisanje ove javne nabavke.

Gradska uprava je javnu nabavku za dezisenkciju raspisala još krajem novembra prošle godine, odmah po usvajanju nacrta budžeta. Od trenutka raspisivanja javne nabavke podnijeto je 5 žalbi od strane sljedećih firmi: „Cosmosol group“ iz Sarajeva, „Eko-zaštita“ iz Bijeljine, „Sanitarac“ iz Vlasenice i „Multilab“iz  Tuzle. Svaka žalba je  odbačena, jer ni jedna firma nije uplatila žalbenu taksu što je dužna da uradi. Kako je navedeno na današnjoj konferenciji, jedini cilj ovim firmama je bila blokada javne nabavke i spriječavanje sprovođenje dezinsekcije, čime bi se ugrozilo zdravlje građana,a novinarima je danas saopšteno da je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, podnio krivičnu prijavu protiv ovih pet firmi.

-Da su te firme zaista htjele da se žale i da dobiju navedeni posao, one bi uplatile taksu koja iznosi 7,500 KM ali nijedna to nije učinila.Samo su željele usporiti process nabavke, ugrožavajući zdravljhe građana”,rekao je Sreten Vučković iz Gradske uprave grada Bijeljina, napominjući da je vlasnik  bijeljinske firma „Eko-zaštita“, koja je  podnijela čak dvije žalbe,Vladimir Lazić nekadašnji predsjednik Gradskog odbora SNSD-a.

Povodom ovog problema, ovom prilikom je  najavljeno i upućivanje otvorenih pisama Ministarstvima poljoprivrede i zdravlja, Vladi Republike Srpske, a dopis će biti poslat i Vladi Republike Srbije, jer je i zdravlje građana koji žive u pograničnom pojasu Srbije, kako je navedeno, takođe ugroženo.

(Semberija info)