Crveni krst Bijeljina: POENTIRARAJMO zajedno :: Semberija INFO ::

 

Crveni krst Bijeljina: POENTIRARAJMO zajedno


Iz Crvenog krsta Bijeljina obavještavaju javnost da su, kao što su i obećali, završili osposobljavanje prvog školskog terena u nizu u Osnovnoj školi ,,Sveti Sava’’ u sklopu akcije POENTIRAJ koja ima za cilj osposobljavanje školskih igrališta. -Turnir koji smo planirali za 25.05.2023. godine na obilježavanje Svjetskog dana sporta odložen je zbog vremenskih uslova za posljednju sedmicu škole. Tom prilikom ćemo se zahvaliti donatorima i tada će školarci, donatori, veterani basketa i prijatelji akcije odigrati basket, nakon dugog niza godina, na ovom školskom dvorištu. Sada čekamo toplije vrijeme kako bismo ponovili linije na terenima i sitne detalje za koje su nam potrebni sunčani dani. U ovoj školi su rekonstruisana dva koša na glavnom terenu i jedan za basket na pomoćnom terenu za koji se mnogi i ne sjećaju kada je bio u funkciji. Takođe su popravljeni golovi na glavnom terenu, kao i stubovi za odbojku. Kao što smo i najavili konstrukcije su premazane antikorozivnom zaštitom, table su od materijala pleksiglas debljine 10 mm, koševi profesionalni zglobni, mrežice unutar obruča. Svi tereni će biti osvijetljeni i pod video nadzorom.



Ono što je sada najvažnije je to da su oba terena već dva dana prepuna i lopte se čuju do ulice. Uprava škole se potrudila da ovaj teren učini još ljepšim, uradivši mural Nikole Jokića i košarkaških motiva koji se prostire na zidu dužine više od 40 metar i visine skoro četiri metra.


 
Sljedeća lokacija, u narednih desetak dana, je OŠ ,,Vuk Karadžić’’ gdje će biti završena sva četiri koša istog kvaliteta na oba terena, kao i stubovi za odbojkašku mrežu.


 
Moramo naglasiti da je prikupljanje sredstava veoma sporo i da će nam trebati vremena da osposobimo sve školske terene  Bijeljini. Mi definitivno nećemo stati dok taj cilj ne ispunimo. Kada na svakom terenu budemo čuli loptu, tada ćemo smatrati našu misiju obavljenom. Postoje najave za pravljenje potpuno novih terena na mjestima gdje nisu ni bili i jednog profesionalnog basket terena sa podlogom na javnom mjestu ali nećemo pričati unaprijed, pregovori su još u toku.
 
Ovom prilikom molimo sve zainteresovane da nam se priključe u akciji i da zajedno POENTIRAMO, jer sportski tereni stvaraju zdravo okruženje u školama. Omogućavajući učenicima da se bave sportskim aktivnostima tokom školskog vremena i izvan njega, podstiče se njihovo zdravo ponašanje i smanjuje sjedilački način života. To može imati pozitivan uticaj na njihovo fizičko i mentalno zdravlje, te poboljšati koncentraciju i produktivnost u školi’’, preciziraju iz Crvenog krsta Bijeljina.