Zatvoren Treći sajam cvijeća u Bijeljini: Nagrađeni najbolje uređeni štandovi :: Semberija INFO ::

 

Zatvoren Treći sajam cvijeća u Bijeljini: Nagrađeni najbolje uređeni štandovi


Dodjelom zahvalnica učesnicima i nagrada za najbolje uređene štandove, završen je ovogodišnji Treći sajam cvijeća u Bijeljini. Prvo mjesto za najbolje uređeni štand, za bajkovitost i ljepotu, kao je obrazložio stručni žiri, osvojila je firma “Evergrin. Drugo mjesto pripalo je Gordani Marjanović, dok je treće mjesto osvojila Cvijeta Lakić.



Sanja Modraković, u ime prvonagrađene firme “Evergrin”, kaže da je ovo treći put da preduzeće “Evergrin” učestvuje na Sajmu cvijeća u Bijeljini. “Preduzeće “Evergrin” postoji od 2008. godine. U ovom poslu sam trideset godina, a suprug još koju godinu duže od mene”, kaže Sanja Modraković.

Sreten Vučković, u ime Odjeljenja za poljoprivredu Gradske uprave Bijeljina, nakon što je uručio priznanja i nagrade pobjednicima, istakao je da je ovo do sada, možda, i najbolje organizovan sajam cvijeća u Bijeljini.
“Trudićemo se da svake godine imamo više izlagača i učesnika na Sajmu cvijeća. Ove godine na sajmu smo imali veliki broj izgača i veliku ponudu proizvođača cvijeća i ukrasnog bilja. Na ovaj način oplemenjujemo naš grad, prostor u kojem živimo. Bilo je puno pozitivne energije, toplih osmijeha, dobrog raspoloženja. Vrijeme nas je poslužilo, uprkos kiši i promjenljivom vremenu proteklih dana”, istakao je Vučković.



Dr Tijana Narandžić, naučni saradnik sa Poljoprivrednog fakulteta univerziteta u Novom Sadu, istakla je da su ovakve manifestacije od izuzetnog značaja za svaku lokalnui zajednicu, jer proizvođači cvijeća na jednom mjestu prezentuju kompletan svoj godišnji i višegodišnji trud.

“Ovdje imaju priliku da predstave građanima sve ono najljepše što imaju. Građani su u prilici i da kupe nešto od cvijeća i da na taj način oplemene svoj životni prostor. Dobro je što imamo saradnju između Novog Sada i Bijeljine na ovom nivou i drago nam je što smo pozvani da učestvujemo na Sajmu cvijeća. Ljudi, koji imaju ljubav prema biljkama, na ovakav način se povezuju, uče nešto novo o cvijeću, ali i jedni o drugima.  Tu dobiju brojne korisne savjete. U Novom Sadu imamo  proljećni i jesenji festival cvijeća. Važno je imati dobru volju za organizaciju ovakvih manifestacija”, kaže Tijana Narandžić.


Semberija Info