Vodovod i kanalizacija Bijeljina: Dobili značajnu donaciju :: Semberija INFO ::

 

Vodovod i kanalizacija Bijeljina: Dobili značajnu donaciju


Specijalnu kameru za snimanje kanalizacione mreže, preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ a.d. Bijeljina donirali su Czech-UNDP Partnership for SDGs, a u okviru projekta „Implementacija modernih metoda i alata za inspekciju i održavanje kanalizacionih sistema u RS, BiH“. Gradonačelnik Mićo Mićić zahvalio se Vladi Republike Češke i češkom razvojnom fondu na konkretnoj donaciji.

-Ovo je još jedna potvrda da je projekat izgradnje kanalizacione mreže na području Bijeljine s pravom ocijenjen kao najbolji infrastrukturni projekat u poslednjih tridesetak godina u BiH. Na nama je da specijalnu kameru za snimanje kanalizacione mreže koristimo u svrhu kvalitetnog održavanja mreže, što nam i jeste cilj, kao što nam je cilj da kvalitetno održavamo i sistem  za prečišćavanje otpadnih voda i da nastavimo sa realizacijom projekta zaštite životne sredine kroz upravljanje otpadnom vodom“, rekao je Mićić.



Konzul i šef odjela za razvojnu saradnju pri ambasadi Republike Češke u BiH Jana Zelingerova izrazila je zadovoljstvo što su preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ uručili potrebnu kameru za inspekciju i pregled kanalizacione mreže.
-Češka ima dugotrajnu dobru saradnju sa Bijeljinom i ovo je još jedan u nizu projekata, rekla je Zelingerova.

Eva Lacinova, predstavnica povjereničkog fonda pri  UNDP-u sa sjedištem u Istanbulu, koji finansira Vlada Republike Češke, takođe je izrazila zadovoljstvo što je preduzeće„Vodovod i kanalizacija“ dobilo donaciju.
-Naš program smo započeli 2018. godine i drago nam je da naši partneri u implementiraju i primjenjuju dobra iskustva u BiH, rekla je Lacinova.

Direktor preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Predrag Perković, pozdravio je donatore i zahvalio im na kvalitetnoj donaciji.
-Specijalnu kameru za inspekciju i pregled kanalizacione mreže, čija je vrijednost oko 30. 000 KM, donirala nam je Vlada Češke Republike preko UNDP-a i iskreno im se zahvaljujem. Sa ovom kamerom možemo kvalitetno održavati novoizgrađeni kanalizacioni sistem koji je veoma zahtjevan, rekao je Perković.

Semberija INFO/O.Stjepanović