OBILjEŽENA KRSNA SLAVA HRAMA U HASAMA :: Semberija INFO ::

 

OBILjEŽENA KRSNA SLAVA HRAMA U HASAMA


Uz prisustvo velikog broja građana, hram Svetog Joakima i Ane u Hasama danas je proslavio krsnu slavu posvećenu ovim svetiteljima.  

Brojni gosti i mještani prigradskog naselja Hase prisustvovali su bogosluženju u ovom hramu, nakon čega je oko hrama prošla litija na čelu sa kumom slave Slavišom Markovićem, predsjednikom Gradskog odbora Partije demokratskog progresa i Skupštine Grada  Bijeljina. Kum časnog  krsta ove godine bio je Milenko Mitrović, predsjednik Pokreta za Bijeljinu.



Nakon litije, obavljen je čin lomljenja slavskog kolača, nakon čega je za sve goste upriličen slavski ručak. Kako je najavljeno, kum slave sledeće godine biće gradonačelnik Bijeljine i predsjednik Gradskog odbora Srpske demokratske stranke Mićo Mićić. Prof. dr Milan Grujičić, predsjednik Građevinskog odbora, zahvalio se svim gostima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj veliki dan za mještane Hasa.

„Hram je počeo da se radi davno, još nije završen u potpunosti, ali su radovi pri kraju. Nadamo se da će sve biti završeno u naredne dvije godine, rekao je za portal „Semberija info“ Milan Grujičić. Zahvalio se u ime mještana Hasa Skupštini grada Bijeljina koja je izdvojila značajna finansijska sredstva za izgradnju hrama, kao i svim drugim pojedincima i mještanima Hasa.

Semberija INFO/Tekst i foto Z. Kusmuk