U TOKU ZAMJENA PARKETA U SPORTSKOJ SALI U RAČANSKOJ ULICI :: Semberija INFO ::

 

U TOKU ZAMJENA PARKETA U SPORTSKOJ SALI U RAČANSKOJ ULICI


U sportskoj dvorani u Račanskoj ulici u toku su radovi na zamjeni podne obloge, vrijedni oko 140.000 konvertibilnih maraka. Ovo je nastavak aktivnosti na obnovi trenutno najveće sportske sale u Bijeljini, nakon prošlogodišnje zamjene cjelokupnog krovnog pokrivača u šta je uloženo 180.000 KM.

– Zamijenićemo podlogu u potpunosti. Biće postavljen atestirani parket, a ispod konstrukcije poda gumene dijelove koji omogućavaju da parket bude fleksibilan, da bi se izbjegle povrede sportista – pojašnjava Mićić.Sala se koristi za igranje prvenstvenih košarkaških, odbojkaških i rukometnih utakmica, kao i za nastavu fizičkog vaspitanja u Gimnaziji, Ekonomskoj i Tehničkoj školi.

– Sala je opterećena zbog brojnih korisnika i popunjenih termina i, od kad sam ja gradonačelnik, drugi put mijenjamo parket. Postoji ideja i da se uradi toplotna izolacija, ali to ćemo ostaviti za naredni period. Intenzivno radimo i na stvaranju uslova za izgradnju Gradske sportske dvorane sa gledalištem od 2000-3000 mjesta, sa svim pratećim objektima. Nadam se da ćemo uskoro dobiti zemljište od Vlade Republike Srpske, kako bi mogli početi izgradnju hale – izrazio je svoje očekivanje Mićić.