Grad Bijeljina i Srpska demokratska stranka su izgubili velikog čovjeka :: Semberija INFO ::

 

Grad Bijeljina i Srpska demokratska stranka su izgubili velikog čovjeka


U Bijeljini je 6. oktobra 2019. godine, u 82. godini života preminuo prim. dr Milivoje Kićanović, jedan od osnivača Srpske demokratske stranke u Bijeljini, istaknuti hirurg i ugledni građanin Bijeljine.
 
Prim. dr Milivoje Kićanović je rođen 1938. godine u Bosanskoj Rači.
 
Srednju medicinsku školu završio je u Novom Sadu 1958. godine i nakon toga se zaposlio u Domu zdravlja u Bijeljini, gdje je radio do 1960. godine. Medicinski fakultet je završio u Sarajevu 1966. godine i stekao zvanje doktora medicine, a iste godine počeo je da radi na hirurškom odjeljenju bolnice u Bijeljini. Specijalistički ispit iz opšte hirurgije položio je 1973. godine na Hirurškoj klinici u Beogradu.
Nakon položenog specijalističkog ispita iz hirurgije obavljao je poslove opšteg hirurga u Medicinskom centru u Bijeljini. U periodu od 1974. do decembra 1980. godine radio je kao specijalista opšte hirurgije na traumatološkom odjeljenju SOUR RMFC "Džemal Bijedić" u Zenici, nakon čega se vratio u Medicinski centar u Bijeljini, na radno mjesto hirurga, odnosno, šefa hirurškog odjeljenja.
Skupština Opštine Bijeljina ga je  1992. godine imenovala za vršioca dužnosti direktora RO Medicinski centar „Nikola Spasojević“ OOUR Opšta bolnica i RZ Bijeljina i na toj dužnosti bio je do 1998. godine. Zvanje primarijusa dr Milivoju Kićanoviću je dodijeljeno 1993. godine.
Odlukom Vlade Republike Srpske 2001. godine ponovo je imenovan za direktora Opšte bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini. Dužnost direktora bolnice je obavljao do septembra 2002. godine, kada mu je prestao radni odnos zbog odlaska u penziju.
 
Pored bogate i uspješne profesionalne karijere, dr Kićanović je imao vizije, snage i hrabrosti da, u sudbonosnom vremenu za srpski narod na prostoru Jugoslavije i BiH, početkom devedesetih godina prošlog vijeka, zajedno sa saradnicima i prijateljima, bude među vodećim ljudima koji su osnovali Srpsku demokratsku stranku u Bijeljini. Od tada je dugi niz godina – bilo u hirurškoj sali, bilo obavljajući odgovorne društveno-političke dužnosti doprinosio borbi srpskog naroda za opstanak.
 
Grad Bijeljina i Srpska demokratska stranka su izgubili velikog čovjeka. Pamtićemo ga po mudrosti, odmjerenosti i dobroti.
 
Gradski odbor Srpske demokratske stranke upućuje saučešće porodici pokojnog dr Milivoja Kićanovića.
 
Sahrana dr Milivoja Kićanovića je u petak, 11. oktobra 2019. godine, u 13.00 časova na Groblju u Pučilama.

SDS Bijeljina